Importurile Chinei cresc în cel mai rapid ritm din ultimul deceniu. Exporturile au ratat aşteptările

  • Importurile Chinei au crescut cu cel mai rapid ritm din ultimii 10 ani în luna mai.
  • Importurile au fost alimentate de creşterea preţurilor mărfurilor.
  • Creşterea exporturilor a ratat aşteptările, probabil afectate de întreruperile cauzate de cazurile COVID-19 din principalele porturi din sud.
876 afișări
Imaginea articolului Importurile Chinei cresc în cel mai rapid ritm din ultimul deceniu. Exporturile au ratat aşteptările

Importurile Chinei cresc în cel mai rapid ritm din ultimul deceniu. Exporturile au ratat aşteptările

Exporturile în dolari au crescut cu 27,9% în luna mai 2020, mai lent decât creşterea de 32,3% raportată în aprilie şi sub prognozele analiştilor, de 32,1%.

Exportatorii chinezi se confruntă cu costuri mai ridicate ale materiilor prime şi ale transportului, cu blocaje logistice şi cu o consolidare a yuanului, care diminuează competitivitatea comercială, scrie Reuters.

Cu toate acestea, o recuperare rapidă a cererii pe piaţele dezvoltate şi întreruperile cauzate de COVID-19 în alte ţări producătoare pot spori exporturile Chinei în următoarele trimestre, spun analiştii.

Importurile au crescut cu 51,1% faţă de anul trecut luna trecută, cea mai rapidă creştere din ianuarie 2011 şi peste creşterea de 43,1% din aprilie, dar mai lentă decât creşterea de 51,5% estimată de un sondaj Reuters.

China a înregistrat un excedent comercial de 45,53 miliarde de dolari, mai mare decât surplusul de 42,86 miliarde de dolari din aprilie, dar mai mic decât estimările de 50,5 miliarde de dolari.

Preţurile pentru mărfuri precum cărbunele, oţelul, minereul de fier şi cuprul au crescut în acest an.

Administraţia Biden efectuează o revizuire a politicii comerciale SUA-China, înainte de expirarea acordului „Faza 1” din era Trump, de la sfârşitul anului 2021, care a cerut Chinei să crească achiziţiile de bunuri agricole şi produse din SUA.

De când preşedintele Joe Biden a preluat funcţia, în ianuarie, China şi-a intensificat discuţiile cu şefii economici şi comerciali ai SUA. Viceprim-ministrul Chinei, Liu He, a vorbit săptămâna trecută cu secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, la doar câteva zile după discuţiile cu şefa Comerţului Katherine Tai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici