În ciuda tensiunilor din ultimele zile, Kremlin a confirmat prezenţa lui Vladimir Putin la summit-ul online organizat de SUA

  • Vladimir Putin va susţine, joi, un discurs privind schimbările climatice, în cadrul unui summit online.
  • Prezenţa lui Putin indică faptul că este încă deschis dialogului cu Statele Unite.
  • Biden a invitat 40 de lideri mondiali la summitul privind schimbările climatice.
2703 afișări
Imaginea articolului În ciuda tensiunilor din ultimele zile, Kremlin a confirmat prezenţa lui Vladimir Putin la summit-ul online organizat de SUA

Preşedintele rus, Vladimir Putin, va susţine joi un discurs în cadrul unui summit online privind schimbările climatice găzduit de preşedintele american Joe Biden, a declarat Kremlinul, în pofida unei relaţiei tensionate dintre Moscova şi Washington, informează Reuters.

Prezenţa lui Vladimir Putin indică faptul că este încă deschis dialogului cu Statele Unite, chiar dacă cele două ţări şi-au impus sancţiuni în ultimele zile. 

Biden a invitat 40 de lideri mondiali la summitul privind schimbările climatice, parte a efortului său de a face din lupta împotriva încălzirii globale o prioritate majoră.

Putin, în discursul său, va "contura abordările Rusiei în contextul formării unei cooperări internaţionale ample menite să depăşească efectele negative ale schimbărilor climatice globale".

Washingtonul a impus, joia trecută, noi sancţiuni Rusiei pentru presupusa activitate malignă, inclusiv amestecul în alegerile americane de anul trecut, hacking-ul cibernetic şi intimidarea Ucrainei.

Rusia a negat acuzaţiile şi a ripostat cu sancţiuni proprii în ziua următoare.

Statele Unite au avertizat Rusia că vor exista consecinţe suplimentare dacă Alexei Navalnîi, un politician din opoziţie aflat în greva foamei în închisoare de aproape trei săptămâni, va muri. Rusia a declarat că este pregătită să impună măsuri mai "dureroase" împotriva Washingtonului dacă tensiunile escaladează.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici