În lipsa muncitorilor sezonieri din România şi alte ţări europene, agricultura din Marea Britanie e în pericol. Prinţul Charles: „Alimentele nu apar ca prin minune” VIDEO

  • Prinţul Charles face apel la britanici pentru muncile agricole de anul acesta, în lipsa sezonierilor străini.
  • Prinţul de Wales îi mobilizează pe oameni să-i ajute pe fermieri la culesul recoltei, lansând campania „Pick for Britain”
  • George Eustice: Într-un an obişnuit, aproximativ 30.000 de persoane din Uniunea Europeană ajung în Marea Britanie pentru activităţi agricole sezoniere
1633 afișări
Imaginea articolului În lipsa muncitorilor sezonieri din România şi alte ţări europene, agricultura din Marea Britanie e în pericol. Prinţul Charles: „Alimentele nu apar ca prin minune” VIDEO

Sursa FOTO: Profimedia

În Marea Britanie a fost lansată o nouă campanie, „Pick for Britain” / „Culegeţi (recolta - n.r.) pentru Marea Britanie”, care are în vedere oportunităţi de angajare în domeniul agricol pentru cei disponibilizaţi din cauza pandemiei de coronavirus.

Într-un material video postat pe contul său oficial de Twitter, prinţul Charles a susţinut campania, şi le-a transmis oamenilor: „În aceste vremuri nesigure, stilul nostru de viaţă şi rutinele cu care eram obişnuiţi au fost supuse provocărilor. Sectorul agricol nu face excepţie. Pentru a colecta recolta de fructe şi legume de anul acesta, avem nevoie de o armată de oameni. Alimentele nu apar ca prin minune, totul începe cu remarcabilii fermieri. Săptămânile trecute au dovedit că mâncarea e preţioasă, de o uriaşă valoare, şi, mai presus de toate, nu este un bun garantat.”

În sprijinul campaniei „Pick for Britain”, Prinţul Charles a insistat asupra necesităţii de a strânge recolta, deşi a admis faptul că munca nu este una uşoară.

În lipsă de muncitori sezonieri străini, englezii sunt în căutare de soluţii

George Eustice, ministrul britanic al Mediului şi Alimentaţiei, a declarat că, într-un an obişnuit, aproximativ 30.000 de persoane din Uniunea Europeană ajung în Marea Britanie pentru activităţi agricole sezoniere. Printre aceştia se aflau şi un număr semnificativ de angajaţi români.

Din cauza pandemiei, însă, anul acesta britanicii vor fi nevoiţi să se descurce având la dispoziţie doar o treime din numărul estimat de autorităţi pentru anii precedenţi.

„Vom avea nevoie de un număr semnificativ de britanici. Este o oportunitate, mai ales pentru cei plasaţi în şomaj tehnic”, a declarat George Eustice pentru BBC. „Avem nevoie de zeci de mii de oameni pentru astfel de activităţi", a mai spus Eustice.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici