În perioada martie-mai, Spania a avut cu 43.000 de decese mai mult decât într-un an obişnuit

În perioada de vârf a pandemiei de Covid-19, rata mortalităţii în Spania a fost cu 55% mai mare decât într-un an obişnuit, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Madrid.

822 afișări
Imaginea articolului În perioada martie-mai, Spania a avut cu 43.000 de decese mai mult decât într-un an obişnuit

În perioada martie-mai, Spania a avut cu 43.000 de decese mai mult decât într-un an obişnuit

 

Oficialii spanioli au explicat că în perioada 10 martie-10 mai, au fost înregistrate cu peste 43.000 mai multe decese în Spania, decât ar fi fost normal.

Cele mai multe persoane, în jur de 35.000 din acest exces de decese, a survenit la persoane care au peste 75 de ani.

Cu toate acestea, doar 27.118 dintre aceste decese suplimentare au fost legate de Covid-19. În ceea ce le priveşte pe restul, nu s-a putut face, deocamdată, o legătură directă cu noul coronavirus, a explicat Fernando Simón, coordonatorul sistemului pentru situaţii de urgenţă din Spania.

Oficialii spanioli spun că numărul mare de decese survenite în această perioadă, excluzând cele provocate de Covid-19, ar putea avea mai multe cauze, legate tangenţial de pandemie.

De exemplu, un număr mare de oameni au refuzat să solicite asistenţă medicală pentru a nu fi nevoiţi să ajungă la spitale în timpul focarului de coronavirus, a spus Simón.

De asemenea, în centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice din Spania a fost raportat un număr mult mai mare de decese, dar mulţi dintre aceştia nu au fost testaţi pentru Covid-19.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici