În pofida succesului SpaceX, NASA plăteşte Rusiei 90 de milioane de dolari pentru a duce un astronaut pe ISS

  • NASA plăteşte Rusiei 90 de milioane de dolari pentru transportul unui astronaut în spaţiu.
  • Prin comparaţie, un loc în capsula Crew Dragon a SpaceX costă 55 de milioane de dolari.
  • Este posibil ca pe viitor şi Rusia să apeleze la NASA pentru transport
3485 afișări
Imaginea articolului În pofida succesului SpaceX, NASA plăteşte Rusiei 90 de milioane de dolari pentru a duce un astronaut pe ISS

În pofida succesului SpaceX, NASA plăteşte Rusiei 90 de milioane de dolari pentru a duce un astronaut pe ISS

Ştii că NASA a reluat cu succes, pe 30 mai, după aproape un deceniu, misiunile cu echipaj uman de pe sol american, cu capsula Crew Dragon a companiei SpaceX. Până la această misiune, NASA depindea total de capsulele ruseşti Soyuz pentru a-şi trimite astronauţii în spaţiu.

Însă, se pare că istorica misiune nu a schimbat radical regulile jocului. Pentru următorul astronaut american care va ajunge pe Staţia Spaţială Internaţională, NASA va plăti Rusiei suma de 90 de milioane de dolari. Prin comparaţie, un loc în capsula Crew Dragon costă doar 55 de milioane de dolari.

Astronauta Kate Rubins va pleca pe ISS împreună cu cosmonauţii Serghei Rizikov şi Serghei Kud-Svercikov, de la cosmodromul rus Baikonur din Kazahstan, pe 14 octombrie. 

Este posibil, însă, ca misiunea din toamnă să fie ultima pentru care NASA apelează la Roscosmos pentru transport. 

Deşi capsula Crew Dragon are o capacitate de şapte locuri, NASA a încheiat contract cu SpaceX pentru doar patru per misiune, restul spaţiului fiind rezervat proviziilor şi altor materiale.

În schimb, este posibil ca, de anul viitor, şi astronauţii ruşi să ajungă în spaţiu din Florida, între cele două agenţii existând discuţii în acest sens.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici