În prima zi a Convenţiei Republicanilor, Trump şi colegii săi, au prezentat scenarii apocaliptice pentru SUA în cazul victoriei lui Joe Biden

  • În prima zi a Convenţiei Naţionale a Republicanilor, Donald Trump a fost desemnat formal candidatul partidului la alegeri
  • Republicanii au descris o imagine apocaliptică a SUA în cazul unei victorii a lui Joe Biden
  • Convenţia se desfăşoară în condiţiile în care Trump a pierdut mult în sondaje din cauza pandemiei de COVID-19 şi a protestelor Black Lives Metter
1355 afișări
Imaginea articolului În prima zi a Convenţiei Republicanilor, Trump şi colegii săi, au prezentat scenarii apocaliptice pentru SUA în cazul victoriei lui Joe Biden

În prima zi a Convenţiei Republicanilor, Trump şi colegii săi, au prezentat scenarii apocaliptice pentru SUA în cazul victoriei lui Joe Biden

Preşedintele Donald Trump şi colegii săi republicani şi-au început, luni, convenţia naţională prezentând un tablou îngrozitor al Americii dacă democratul Joe Biden câştigă alegerile din noiembrie. Republicanii spun că va urma o epocă de socialism radical.

Cel care a dat tonul a fost Donald Trump. După ce şi-a asigurat oficial nominalizarea partidului pentru un alt mandat, el a declarat că democraţii încearcă să fure alegerile.

Pentru conferinţa de patru zile, republicanii au promis să transmită un mesaj pozitiv, inspirator, în contrast cu ceea ce au caracterizat drept o convenţie democratică întunecată şi sumbră, scrie Reuters.

Dar în prima seară au apărut vorbitori care şi-au axat discursurile în principal pe scenarii apocaliptice în cazul unei victorii a lui Biden.

„Vă vor dezarma, vor goli închisorile, vă vor bloca în case şi vor invita MS-13 (n.r. o organizaţie internaţională de bande criminale care îşi are originea în Los Angeles) să locuiască alături”, a declarat Matt Gaetz, unul dintre principalii susţinători si lui Trump în Congres.

Donald Trump Jr., fiul cel mai mare fiu al preşedintelui, i-a prezentat pe protestatarii care ies în stradă în SUA în această perioadă, drept anarhişti care au distrus micile întreprinderi şi a declarat că democraţii nu vor păstra cartierele sigure.

Un alt subiect atins în prima seară a convenţiei, şi care urmează să fie abordat pe tot parcursul celor patru zile, este că Biden, fost vicepreşedinte, şi colega sa, senatorul american Kamala Harris, vor fi doar marionetele activiştilor radicali de stânga.

Mai mulţi vorbitori l-au acuzat pe Biden că ar fi vrut să taie fondurile poliţiei.

În discursul ţinut în cursul zilei, Trump a reiterat afirmaţia că votul prin corespondenţă, un sistem de votare folosit de mulţi ani în SUA, dar despre care se crede că va fi ales de mai mulţi alegători în contextul pandemiei de COVID-19, va duce la o fraudare pe scară largă a alegerilor.

„Ceea ce fac ei, este să folosească COVID pentru a fura alegeri”, a spus Trump. „Se folosesc de COVID pentru a-i lipsi pe americanii - pe toţi oamenii noştri - de o un scrutin corect şi liber”, a mai spus preşedintele.

În timpul transmisiei televizate a conferinţei, camerele au insistat pe prezenţa senatorului Tim Scott, singurul republican negru din Senat şi a lui Nikki Haley, fostul ambasador al lui Trump la ONU, care provine din comunitatea amerindienilor. Aceste cadre au urmărit o deschidere a partidului şi spre alte comunităţi din SUA, în condiţiile în care bazinul electoral al republicanilor este format în cea mai mare parte, din albi.

În următoarele zile, convenţia republicanilor urmează să se concentreze puternic asupra persoanei lui Donald Trump, dar discursul său de acceptare a desemnării va veni abia joi seara. Până atunci, preşedintele şi membrii familiei sale vor ţine discursuri în fiecare seară.

Spre deosebire de convenţia democratică, la care au fost prezentaţi trei foşti preşedinţi, evenimentul republican nu-l include pe fostul preşedinte republican George W. Bush, care a refuzat să susţină realegerea lui Trump.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici