BREAKING NEWS  În Republica Dominicană s-a născut copilul nr. 8 miliarde, dar are un concurent - un bebeluş din Filipine

Damian Ferrera a fost desemnat simbolic al 8-lea miliard locuitor uman al planetei Terra.

1215 afișări
Imaginea articolului În Republica Dominicană s-a născut copilul nr. 8 miliarde, dar are un concurent - un bebeluş din Filipine

În Republica Dominicană s-a născut copilul nr. 8 miliarde

 

UPDATE 9:00 -Potrivit NDTV, mai e un concurent în Filipine ce ar putea fi desemnat copilul nr. 8 miliarde. 

Simbolicul „ bebeluş nr. 8 miliarde” s-a născut în Manila, iar fotografiile bebeluşului au fost postate pe Facebook de pagina guvernului din Filipine.

O fetiţă născută în Tondo, Manila, este considerată cel de-al optulea miliard. Vinice Mabansag s-a născut la Spitalul Memorial Dr Jose Fabella la ora 1:29 (ora locală). Naşterea ei a fost sărbătorită de Comisia pentru Populaţie şi Dezvoltare din Filipine, care a postat fotografii cu fetiţa şi mama ei pe Facebook. 

Ştirea iniţială - Bebeluşul nr. 8 biliarde s-a născut în Republica Dominicană 

Bebeluşul nou-născut Damian Ferrera stă lângă mama lui Damaris la Spitalul Altagracia, din Santo Domingo, Republica Dominicană

S-a născut marţi, 15 noiembrie 2022, când ONU a estimat că populaţia lumii a atins aproximativ 8 miliarde de oameni.

Potrivit BBC, Matej Gaspar a fost bebeluşul nr. 5 miliarde pe 11 iulie 1987, la Spitalul Petrova din Zagreb.

Matej s-a născut la 8:35 dimineaţa, greutatea lui era de 3.6 kg şi înălţimea de 53 cm, iar o fotografie cu el şi Javier Perez de Cuellar, secretarul ONU la acea vreme, a făcut rapid înconjurul lumii.

La câteva minute după ce s-a născut în iulie 1987, Matej Gaspar avea o cameră care clipeşte în faţa lui minusculă şi o grămadă de politicieni îndrăgiţi în jurul mamei sale epuizate.

Blocat în spatele unei caravane de afară, oficialul britanic al ONU, Alex Marshall, s-a simţit parţial responsabil pentru haosul pe care l-a adus asupra acestei micuţe maternităţi din suburbiile Zagrebului.

Sursa -Slobodna Evropa/ ONU 

Adnan Mevic, copilul nr. 6 miliarde, s-a născut pe 12 octombrie 1999, la  Visoko, Bosnia şi Herţegovina. Adnan Mevic a fost desemnat simbolic drept al şaselea miliard de cetăţean al lumii, având la naştere greutatea de 3,6 kg şi 52 cm înălţime.  

L-a ţinut în braţe însuşi secretarul ONU de atunci, Kofi Annan. 

Sursa - ONU 

Este absolvent al facultăţii de economie şi are statutul social  "singur" pe pagina sa de Facebook, ca majoritatea milenialilor europeni după rapoartele demografice care indică o scădere abruptă a ratei natalităţii în Europa.

Adnan Mevic  trăieşte într-o ţară a cărei populaţie s-ar putea înjumătăţi în 50 de ani.

Adnan şi mama lui răsfoiesc albumele foto. Într-una, un băieţel stă în faţa unui tort uriaş, flancat de bărbaţi în costume şi kaki militar. „În timp ce alţi copii făceau petreceri de naştere, tocmai am fost vizitat de politicieni”, spune Adnan.

Dar au existat avantaje. Fiind bebeluşul nr. 6 miliarde, a fost invitat să-şi întâlnească idolul, fotbalistul Cristiano Ronaldo de la Real Madrid, când avea 11 ani.

El găseşte uimitor faptul că în 23 de ani, populaţia lumii a crescut cu două miliarde de oameni.

„Este cu adevărat mult”, spune el. „Nu ştiu cum va face faţă frumoasa noastră planetă”.

Copilul nr. 7 miliarde s-a născut pe 31 octombrie 2011 şi este o fată care acum 11 ani. 

O cheamă Sadia Sultana Oishee şi este din Bangladesh. 

Încă 17 milioane de persoane au fost adăugate la populaţia totală a Bangladeshului  (166 milioane în prezent)de la naşterea lui Sadia, acum 11 ani.

În timp ce tatăl ei spera să aibă un băiat, acum este fericit cu cele trei fiice ale sale, muncitoare şi inteligente. Cel mai mare lui este deja la universitate, iar Oishee este hotărâtă să devină medic. „Nu suntem atât de înstăriţi şi Covid a îngreunat lucrurile”, spune el. „Dar voi face totul pentru ca visul ei să devină realitate”.

Această creştere este o poveste de mare succes medical, dar ritmul cu care Bangladesh se extinde a încetinit enorm. În 1980, o femeie medie ar avea mai mult de şase copii, acum are mai puţin de doi. Şi asta datorită concentrării pe care ţara l-a pus pe educaţie. Pe măsură ce femeile devin mai educate, aleg să aibă familii mai mici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici