În total 126 de persoane eliberate şi patru jihadişti ucişi în Burkina Faso

Preşedintele din Burkina Faso a anunţat sâmbătă că forţele de intervenţie au ucis un al patrulea extremist, într-un hotel vecin cu cel atacat în capitală de persoane înarmate, un atac revendicat de Al-Qaida, relatează AP în pagina electronică.

3550 afișări
Imaginea articolului În total 126 de persoane eliberate şi patru jihadişti ucişi în Burkina Faso

În total 126 de persoane eliberate şi trei jihadişti ucişi în Burkina Faso, anunţă ministrul Securităţii (Imagine: Twitter)

UPDATE Al patrulea jihadist, ucis într-un hotel vecin cu cel atacat la Ouagadougou, anunţă preşedintele

Preşedintele din Burkina Faso a anunţat sâmbătă că forţele de intervenţie au ucis un al patrulea extremist, într-un hotel vecin cu cel atacat în capitală de persoane înarmate, un atac revendicat de Al-Qaida, relatează AP în pagina electronică.

Preşedintele Roch Marc Christian Kabore a anunţat că forţe din ţara sa şi forţe franceze au ucis un al patrulea jihadist, în timp ce efectuau verificări în hotelul Yibi, după încheierea operaţiunilor la hotelul Splendid, din care au eliberat 126 de persoane şi unde au ucis trei atacatori.

El a precizat că cei trei atacatori ucişi anterior, sâmbătă, sunt femei.

Kabore a prezentat de asemenea un nou bilanţ.

Cel puţin 23 de persoane au fost ucise după ce extremişti au atacat restaurantul Cappuccino şi au preluat controlul asupra hotelului Splendid, situat peste drum, vineri seara.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Securităţii şi Afacerilor Interne a anunţat anterior că 22 de persoane au fost ucise, după ce extremişti afiliaţi Al-Qaida au preluat controlul asupra hotelului Splendid.

Abi Ouattara a prezentat acest bilanţ după ce forţele de intervenţie au eliberat 126 de persoane şi au ucis trei jihadişti, punând astfel capăt operaţiunii împotriva extremiştilor la hotelul Spendid şi la restaurantul Cappuccino de la Ouagadougou.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici