Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului cere informaţii privind cazul dispariţiei lui Khashoggi

Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a făcut apel marţi Turciei şi Arabiei Saudite să ofere toate informaţiile pe care le deţin cu privire la dispariţia şi posibila asasinare a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

140 afișări
Imaginea articolului Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului cere informaţii privind cazul dispariţiei lui Khashoggi

Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului cere informaţii privind cazul dispariţiei lui Khashoggi

În noaptea de luni spre marţi, anchetatorii turci au percheziţionat consulatul saudit din Istanbul, unde Khashoggi a fost văzut ultima oară înainte de dispărea la data de 2 otombrie.

Bachelet a salutat într-un comunicat decizia autorităţilor de a oferi acces anchetatorilor în consulat şi a cerut ambelor ţări să se asigure că "nu va mai exista niciun obstacol în calea unei investigaţii prompte, detaliate, eficace, imparţiale şi transparente".

Aceasta a făcut de asemenea apel ambelor ţări să ofere toate informaţiile pe care le deţin în cazul dispariţiei jurnalistului saudit.

"Având în vedere că există suficient dovezi că domnul Khashoggi a intrat în Consulat şi nu a mai fost văzut de atunci, este datoria autorităţilor saudite să ne informeze cu privire la ce s-a întâmplat cu acesta din acel punct", a declarat Bachelet.

Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului american The Washington Post şi critic la adresa prinţului moştenitor saudit Mohammed bin Salman, a dispărut după ce a intrat în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul pentru a obţine acte pentru căsătorie.

Oficialii turci sunt de părere că acesta a fost ucis în consulat, însă Riadul neagă toate acuzaţiile care îi sunt aduse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici