Încă o „mireasă” a Statului Islamic: Donald Trump îi interzice unei femei să se întoarcă în SUA

Preşedintele Statelor Unite spune că a trimis ordine Secretarului de Stat, Mike Pompeo, să nu autorizeze întoarcere unei femei în SUA. Tânăra a plecat din Statele Unite în noiembrie 2014 pentru a se alătura organizaţiei teroriste Stat Islamic, relatează CNN.

3241 afișări
Imaginea articolului Încă o „mireasă” a Statului Islamic: Donald Trump îi interzice unei femei să se întoarcă în SUA

Încă o „mireasă” a Statului Islamic : Donald Trump îi interzice unei femei să se întoarcă în SUA

„Am cerut Secretarului de Stat, iar acesta a fost de acord, să nu autorizeze întoarcerea lui Hoda Muthana în ţară”, declara Trump printr-un mesaj pe Twitter. Cu câteva ore mai devreme, Mike Pompeo anunţase că Muthana, care este reţinută în tabăra de refugiaţi Kurzi, nu este cetăţean al Statelor Unite.

Domnişoara Hoda Muthana nu este cetăţean american şi nu va fi admis în ţară. Femeia nu era niciun argument legal, nu are paşaport american valid şi nu are drept de viză de călătorie”, spune Pompeo într-o declaraţie.

Muthana, în vârstă de 24 de ani, era studentă la universitate atunci când a plecat în Siria, în urmă cu patru ani, pentru a se alătura grupării islamiste. Aceasta s-a măritat cu trei luptători ai SI şi a cerut „uciderea” tuturor americanilor.

Cu toate acestea, prin intermediul unor interviuri recente, aceasta şi-a exprimat regretul faţă de faptele sale.

„Când am plecat în Siria, eram o tânără naivă, supărată şi arogantă”, susţine Muthana într- scrisoare adresată CNN. „E puţin spus faptul că regret ce am spus şi ce am făcut”, adaugă aceasta.

Hasan Shibly, reprezentant al familiei lui Muthana, neagă faptul că aceasta nu e cetăţean şi susţine că abordarea lui Trump este „foarte periculoasă”.

Potrivit lui Shibly, Muthana s-a născut la New Jersey în anul 1994. Tatăl ei, diplomat din Yemen, a demisionat din rolul său cu puţin timp înainte de naşterea fiicei sale.

„Administraţia Trump continuă să facă probleme pentru cetăţenii americani”, spune Shibly într-o declaraţie.

„Hoda Muthana avea paşaport american valid şi este cetăţean. A fost născută în New Jersey, în octombrie 1994, la câteva luni după ce tatăl ei a demisionat din poziţia de diplomat”, adaugă acesta. De asemenea, reprezentantul a publicat ce pare a fi certificatul de naştere a femeii, care confirmă data şi locul naşterii.

Purtătorul de cuvânt pentru Departamentul de Stat afirmă că „există multe motive pentru care unui individ i se poate revoca un paşaport emis anterior”. „Dacă este determinat că purtătorul nu are dreptul la paşaportul emis, documentul poate fi revocat, iar o cerere nouă poate fi refuzată”, adaugă acesta.

În jur de 59 de americani s-au alăturat Statului Islamic, dintre care 13 persoane au fost acuzate de terorism la întoarcerea în SUA. Se presupune că alţi cetăţeni americani au murit pe câmpurile de luptă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici