Încă un George Bush, ales în Texas

Încă un George Bush, George P. Bush, nepotul celor doi preşedinţi americani cu acelaşi nume, a fost ales marţi în Texas (sud) în postul de "land commissioner", o funcţie puţin cunoscută dar puternică.

1553 afișări
Imaginea articolului Încă un George Bush, ales în Texas

Încă un George Bush, ales în Texas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

George Prescott Bush, în vârstă de 38 de ani, a fost ales pentru un mandat de patru ani în acest post, cel mai vechi mandat electiv din istoria Texasului.

Tânărul avocat de la Fort Worth este, de asemenea, primul din dinastia Bush care obţine victoria în alegeri prima dată când candidează, notează presa americană.

El este fiul fostului guvernator al Floridei Jeb Bush, unul dintre posibilii pretendenţi republicani la Casa Albă în 2016.

Bunicul său, fostul preşedinte George H. W. Bush, a fost reprezentant al Texasului, iar unchiul său, fostul preşedinte George W. Bush, a fost guvernatorul statului.

Creat de republica Texas după revoluţia pentru independenţă din 1836, postul de "land commissioner" a existat înaintea celui de guvernator.

Titularul postului gestionează, în prezent, miliarde de dolari, reprezentând bunuri, investiţii şi drepturi de minerit în acest bogat stat petrolier.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici