Incendii masive de vegetaţie în sudul Turciei. Sute de pompieri implicaţi în eforturi de stingere a incendiilor

  • Incendii masive de vegetaţie afectează zone din sudul Turciei, în provincia Antalya
  • Sute de pompieri depun eforturi pentru stingerea incendiilor, iar unele localităţi au fost evacuate
1308 afișări
Imaginea articolului Incendii masive de vegetaţie în sudul Turciei. Sute de pompieri implicaţi în eforturi de stingere a incendiilor

Sursa: Twitter/ Mete Sohtaoğlu

Incendii masive de vegetaţie afectează zone din sudul Turciei, în provincia Antalya, iar autorităţile au decis evacuarea unor localităţi, afirmă surse citate de cotidianul Hurriyet.

Incendiile afectează zeci de hectare de vegetaţie din zonele Yeniköy şi Side, în districtul Manavgat din Antalya. Focul s-a răspândit rapid din cauza rafalelor puternice de vânt şi a temperaturilor ridicate. Cinci localităţi au fost evacuate.

În zonă au fost mobilizaţi peste 400 de pompieri, cu 103 vehicule de stingere a incendiilor, cu 19 elicoptere şi un avion.

Autorităţile au anunţat că incendiile sunt sub control. Guvernatorul districtului Manavgat, Şükrü Sözen, a declarat pentru postul tv CNN Türk, că focul a afectat inclusiv zone rezidenţiale, numeroase case fiind distruse. Şükrü Sözen a afirmat că incendiile sunt departe de zonele de coastă, astfel că staţiunile turistice nu sunt afectate.

Autorităţile încearcă să stingă incendiile şi să afle cauzele izbucnirii acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici