Incendiile de vegetaţie din Australia au scăpat de sub control, mumărul morţilor a ajuns la 23

Două persoane au murit în urma incendiilor de vegetaţie care au ieşit sâmbătă de sub control pe coasta de est a Australiei, alimentate de temperaturile în continuă creştere şi vânturile puternice, pompierii intervenind pentru a salva vieţi şi proprietăţi, potrivit Reuters.

3962 afișări
Imaginea articolului Incendiile de vegetaţie din Australia au scăpat de sub control, mumărul morţilor a ajuns la 23

Incendiile de vegetaţie din Australia au scăpat de sub control, mumărul morţilor a ajuns la 23

Pe insula Kangaroo din sudul Australiei, un loc popular de vacanţă din apropiere de coastă, două persoane au murit. Astfel, în această săptămână, la nivel naţional, numărul victimelor a crescut la 12.

De asemenea, în statul Victoria 21 de persoane sunt în continuare dispărute, în scădere de la 28 raportate vineri.

"Numărul deceselor la nivel naţional din sezonul actual de incendii, care a început în septembrie, este de 23", a declarat premierul Scott Morrison.

Autorităţile au declarat că situaţia ar putea fi mai gravă decât marţi, când incendiile au ars suprafeţe imense de pădure şi au obligat mii de localnici şi turişti să caute refugiu în zonele de plajă.

Guvernul a anunţat o convocare fără precedent a rezerviştilor din cadrul armatei pentru a sprijini pompierii, precum şi alte resurse, inclusiv o a treia navă echipată pentru dezastre şi ajutor umanitar.

„Situaţia începe să se deterioreze rapid în sudul NSW. Căldura şi vântul se dezvoltă, ceea ce creşte activitatea de incendiu”, a transmis Biroul de Meteorologie pe Twitter.

Sâmbătă s-au înregistrat peste 130 de incendii în NSW, multe scăpate de sub control, iar în Victoria au existat recomandări de evacuare pentru şase incendii, mesaje de avertizare pentru alte 11 focare şi alte zeci care încă ard.

„Există o serie de incendii mari şi periculoase care ard în NSW, care reprezintă o ameninţare serioasă pentru viaţa oamenilor”, a comunicat Serviciul de Pompieri Rurali din cadrul NSW.

În Victoria, autorităţile au îndemnat oamenii să evacueze zonele în care a fost declarată stare de dezastru şi zeci de mii de persoane din 100.000 estimate au plecat pentru siguranţă.

„Dar mai există populaţii semnificative în aceste zone”, a declarat Graham Ashton, comisar şef al Poliţiei din Victoria. Cei care au rămas au avut nevoie să monitorizexe în permanenţă anunţurile de urgenţă şi aplicaţiile de urmărire a incendiilor, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
australia,
incendii,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici