Incendiile din Australia ar putea afecta toată planeta. Anunţul făcut de NASA: cum se poate schimba atmosfera

Incendiile puternice din Australia ar putea afecta tot globul. Mai exact, fumul rezultat ar putea avea efect asupra atmosferei.

3637 afișări
Imaginea articolului Incendiile din Australia ar putea afecta toată planeta. Anunţul făcut de NASA: cum se poate schimba atmosfera

Incendiile din Australia ar putea afecta toată planeta. Anunţul făcut de NASA: cum se poate schimba atmosfera

Incendiile de pe coasta estică a Australiei durează din luna noiembrie a anului trecut, iar fumul a traversat deja jumătate din suprafaţa planetei, notează BBC. Potrivit NASA, fumul a fost vizibil pe cerul Americii de Sud la începutul anului, iar până pe 8 ianuarie s-a întins pe jumătate din suprafaţa globului.
 
„Ne aşteptăm ca fumul să facă cel puţin un circuit întreg în jurul globului”, susţine NASA. Agenţia spaţială americană este de părere că fumul ar putea cauza o ”răcire sau o încălzire a atmosferei” pentru că odată ajuns în stratosferă poate afecta condiţiile atmosferice globale.
 
 
 
Incendiile din Australia au distrus peste 2.000 de case, 28 de oameni au murit, iar peste 500 de milioane de animale au pierit. 
 
sursa foto: profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici