Incendiile din Grecia, impact devastator asupra albinelor. Va fi nevoie de cel puţin trei decenii pentru ca pădurile să-şi revină

  • Incendiile din Grecia din ultimele săptămâni au provocat pagube uriaşe apicultorilor.
  • Sondajele indică peste 9.000 de stupi afectaţi de flăcări.
  • Va fi nevoie de cel puţin trei decenii pentru ca pădurile să revină cum erau înainte de incendii.
464 afișări
Imaginea articolului Incendiile din Grecia, impact devastator asupra albinelor. Va fi nevoie de cel puţin trei decenii pentru ca pădurile să-şi revină

Incendiile din Grecia au un impact devastator asupra albinelor. Va fi nevoie de cel puţin trei decenii pentru ca pădurile să-şi revină

Impactul a fost deosebit de dur pe insula Eubea, unde au ars peste 50.000 de hectare, majoritatea pădure de pin, conform dpa.

Zona producea înainte de incendii aproximativ 65% din mierea anuală de pin din Grecia.

„Distrugerea pădurii vechi de pini este o mare pierdere pentru apicultura greacă - şi va fi în următorii 30 de ani", a declarat pentru agenţia de presă greacă ANA Vassilis Douras, preşedintele Asociaţiei Apicultorilor din Grecia.

Douras a estimat că ar fi nevoie de cel puţin trei decenii pentru ca pădurea să revină la felul în care era înainte de incendii.

Expertul a prezis o pierdere de 5.000 de tone de miere sau mai mult pe an şi a cerut sprijin din partea statului pentru industrie.

În Turcia, incendiile din provincia Mugla, producătoare de miere, au provocat scăderea producţiei cu până la 80%.

E nevoie până la 25 de ani pentru ca pinii nou plantaţi să fie din nou optimi pentru producţia de miere, a declarat pentru dpa Dogan Kantarci, profesor de ecologie la Universitatea din Istanbul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici