Incendiile din Pădurea Amazoniană s-au înteţit şi guvernul condus de Bolsonaro se face că plouă

  • Lipsa precipitaţiilor, căldura şi vântul au aprins mii de focuri în jungla amazoniană
  • Guvernul brazilian neagă existenţa incendiilor
  • Fermierii şi pompierii locali încearcă să limiteze proporţiile incendiilor
540 afișări
Imaginea articolului Incendiile din Pădurea Amazoniană s-au înteţit şi guvernul condus de Bolsonaro se face că plouă

Incendiile din Pădurea Amazoniană s-au înteţit şi guvernul condus de Bolsonaro se face că plouă

De parcă nu era suficient că milioane de hectare din Pădurea Amazoniană dispar în fiecare an, acum au început să facă prăpăd şi incendiile.

Guvernul lui Bolsonaro se face că nu vede, după cum nici Trump nu vede schimbările climatice. Şi totuşi, căldura excesivă, vântul puternic şi lipsa de precipitaţii au făcut ca mii de focuri să aprindă Plămânul Verde al planetei.

Fermierii şi pompierii încearcă să limiteze proporţiile incendiilor, însă o pot face doar când vântul nu bate prea tare. Dar relieful accidentat le pune probleme serioase.

Cleides dos Santos este fermier şi se plânge că anul acesta n-a prea plouat, iar pompierul Nazildo Valente da Silva se plânge de condiţiile grele în care trebuie să intervină.

Cleides dos Santos, fermier: În fiecare an plouă o dată sau de două ori în iulie. Şi acum ar fi trebuit să plouă, dar n-a plouat. Uneori nu suntem aici şi când găsim focurile, deja sunt prea mari şi nu le putem stinge.

Nazildo Valente da Silva, pompier: Acum vântul e mai domol, dar se va intensifica şi focul se va răspândi. Principala problemă e cea fizică, trebuie să urcăm munţii cu echipamentul acesta, e foarte abrupt.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici