Incendiile cauzate de caniculă distrug mai mult de 30 de case în statul Victoria din Australia

Incendiile care s-au abătut peste statul australian Victoria timp de o săptămână au distrus mai mult de 30 de case si au ars aproape 70 de alte cladiri, cele mai multe focare fiind încă active, au anunţat sâmbătă autorităţile, relatează Reuters.

151 afișări
Imaginea articolului Incendiile cauzate de caniculă distrug mai mult de 30 de case în statul Victoria din Australia

Incendiile distrug mai mult de 30 de case în statul Victoria din Australia

Nu au fost raportate decese sau persoane rănite în incendii.

Un val de caniculă a produs cel mai călduros început de martie din istorie în jumătatea sudică a Australiei, o ţară predispusă la incendii mortale ca urmare a unui relief îndepărtat, a temperaturilor ridicate din lunile de vară şi pădurilor inflamabile de eucalipt.

"Este prea devreme pentru a face o estimare a pierderilor de până acum şi întreaga dimensiune a pierderilor de proprietăţi poate fi cunoscută peste câteva săptămâni", a anunţat autoritatea de reglementare în domeniul asigurărilor într-un comunicat emis de directorul său general de comunicare, Campbell Fuller.

Mai mult de 100.000 de hectare de teren au fost arse în statul Victoria de la începutul lunii martie, a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei de gestionare a situaţiilor de urgenţă.

Condiţiile meteorologice mai blânde din weekend ar trebui să ajute pompierii care încă se luptă cu aproximativ 17 de incendii în întreaga ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici