Incendiu de vegetaţie în Statele Unite: Un pompier a murit/ Drumurile de acces către Parcul Naţional Yosemite, închise

Un pompier a murit în urma unui incendiu de vegetaţie care a avut în California, flăcările extinzându-se rapid, astfel că autorităţile au fost forţate să închidă drumurile de acces către Parcul Naţional Yosemite, înformează Associated Press.

149 afișări
Imaginea articolului Incendiu de vegetaţie în Statele Unite: Un pompier a murit/ Drumurile de acces către Parcul Naţional Yosemite, închise

Incendiu de vegetaţie în Statele Unite: Un pompier a murit/ Drumurile de acces către Parcul Naţional Yosemite, închise

Aşa-numitul încendiu ”Ferguson” care a izbucnit în cursul zilei de vineri a cuprins o suprafaţă de 18 kilometri pătraţi de vegetaţie uscată într-o zonă situată în extremitatea vestică a parcului. Incendiul a izbucnit pe o suprafaţă extinsă nesupravegheată, astfel că autorităţile au decis întreruperea alimentării cu electricitate în mai multe zone, inclusiv valea Yosemite.

Vizitatorii au fost rugaţi să părăsească sâmbătă un hotel din zonă deoarece flăcările s-au extins, iar aerul a devenit irespirabil din cauza fumului gros.

”Nu se mai vede nimic, afară este foarte mult fum, este o nebunie”, a afirmat recepţionerul hotelului, Spencer Arebalo.

În comunităţile rurale situate în apropierea parcului naţional, populaţia a fost evacuată, iar persoanele cazate la motelurile şi pensiunile din zonă au fost anunţaţi să fie pregătiţi de plecare dacă flăcările se vor răspândi. O porţiune dintr-un drum din apropierea parcului a fost închisă, iar şoferii au fost rugaţi să folosească rute alternative.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici