Incendiu de amploare la Camden Market în Londra, intens populată de tineri şi turişti. Peste 70 de pompieri, la faţa locului

Incendiul de amploare, izbucnit în noaptea de duminică spre luni, în zona Camden Market din centrul Londrei, se află sub control, potrivit pompierilor britanici, informează site-ul agenţiei Reuters.

1430 afișări
Imaginea articolului Incendiu de amploare la Camden Market în Londra,  intens populată de tineri şi turişti.  Peste 70 de pompieri, la faţa locului

Incendiu într-un cartier din Londra, 70 de pompieri se luptă cu flăcările

UPDATE 06:14 Brigada de Pompieri din Londra a postat un mesaj pe Twitter în care a anunţat că pompierii au focul sub control.

Primele trei etaje şi acoperişul unei clădiri au fost cuprinse de flăcări, iar peste 70 de pompieri şi zece autospeciale s-au aflat la faţa locului. Clădirea a fost distrusă în proporţie destul de mare.

Incendiul a izbucnit în districtul Camden din Londra, iar un purtător de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă din Londra a precizat că nicio persoană nu a avut nevoie de acordarea primului ajutor. Piaţa Camden este o zonă intens populată de tineri şi de turişti, fiind o zonă în care se regăsesc peste 1.000 de magazine şi restaurante.

Brigada de Pompieri din Londra a anunţat că primele trei etaje şi acoperişul unei clădiri au fost cuprinse de flăcări.

 

 

Joan Ribes, martor la incendiu, a declarat că a sunat imediat la serviciul de urgenţă, subliniind periculozitatea extinderii incendiului.

”Incendiul se extindea foarte repede. Oamenii asistau uluiţi, însă erau foarte speriaţi de posibilitatea producerii unei explozii, ţinând cont că sunt multe restaurante în zonă”, a declarat Ribes.

”Doamne, este teribil! Sper că nimeni nu este rănit”, a afirmat un alt martor.

Reprezentanţi ai Poliţiei Metropolitane au declarat că ofiţerii de poliţie au ajuns foarte rapid la faţa locului. Potrivit lor, la momentul în care poliţiştii au ajuns în zonă, pompierii erau deja prezenţi.

”Încă nu ştim dacă sunt persoane rănite”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Incendiul din Camden vine la o lună după cel din Grenfell Tower, care a lăsat în urmă aproape 80 de morţi. În piaţa Camden s-a mai produs un incendiu devastator în 2008, aspect ce amplifică starea de frică în rândul cetăţenilor londonezi.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici