INCENDIU izbucnit într-un submarin nuclear rus în Peninsula Kamceatka

Un incendiu a izbucnit vineri într-un submarin nuclear rus nefuncţional, staţionat la o bază militară din Peninsula Kamceatka, estul Rusiei, dar nu există pericol de contaminare, combustibilul nuclear fiind îndepărtat anterior, relatează Reuters, citând agenţia rusă RIA.

3855 afișări
Imaginea articolului INCENDIU izbucnit într-un submarin nuclear rus în Peninsula Kamceatka

INCENDIU izbucnit într-un submarin nuclear rus în Peninsula Kamceatka (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Secţiunea inferioară a submarinului care datează din timpul Războiului Rece a fost curprinsă de flăcări vineri. Submarinul nuclear a fost funcţional în perioada 1983-1998.

După două ore de la izbucnirea incendiului, flăcările au fost stinse, relatează agenţia RIA.

Combustibilul nuclear şi armamentul din interiorul acestuia au fost deja îndepărtate, a declarat Andrei Malovik, un oficial din cadrul companiei care a scos din uz nava, citat de agenţia RIA, explicând că incidentul nu prezintă ameninţări la adresa mediului înconjurător sau a vieţii umane.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici