INCENDIU la o tabără de romi din Roma, trei femei au murit. MAI: Victimele nu sunt românce

Trei femei de etnie romă au murit într-un incendiu care a izbucnit în timp ce dormeau, într-o tabără de romi din Roma, iar Ministerul Afacerilor Interne precizează într-un comunicat că victimele nu sunt de origine română, ci kosovară.

850 afișări
Imaginea articolului INCENDIU la o tabără de romi din Roma, trei femei au murit. MAI: Victimele nu sunt românce

INCENDIU la o tabără de romi din Roma, trei femei au murit. MAI: Victimele nu sunt românce

Potrivit site-ului The Associated Press, surorile Elizabeth, Angelica şi Francesca Halilovic, în vârstă de 4, 8 şi 20 de ani, au murit, dar părinţii lor şi alţi opt membri ai familiei au reuşit să scape nevătămaţi.

Pompierii au intervenit în tabăra de romi de la periferia Romei în jurul orei locale 3.15 (4.15 ora României), în noaptea de marţi spre miercuri, după ce o rulota a fost cuprinsă de flăcări. Potrivit primelor informaţii, focul a fost pus intenţionat.

Iniţial, presa italiană a scris că victimele erau românce. Ministerul Afacerilor Interne, în urma verificărilor realizate prin intermediul ataşatului de Afaceri Interne, a anunţat ulterior că victimele sunt de origine kosovară.

Politicienii italieni au solicitat cele mai riguroase pedepse pentru cei responsabili de incendiu, în timp ce Papa Francis a dispus trimiterea unei persoane la membrii supravieţuitori ai familiei Halilovic, care să le aducă ajutoare. Totodată, procurorii italieni au deschis o investigaţie, după ce membrii familiei Halilovic susţin că au primit ameninţări în ultimele zile, iar o altă rulotă din apropiere a fost incendiată săptămâna trecută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici