Incendiu masiv în Cape Town. Zeci de locaţii evacuate din calea flăcărilor

Echipele de salvare din Africa de Sud au început să evacueze trei clădiri rezidenţiale cu 17 etaje, lângă oraşul Cape Town, în timp ce un incendiu purtat de vânturi puternice continuă să ardă de-a lungul Muntelui Table, au declarat luni oficialii oraşului.

385 afișări
Imaginea articolului Incendiu masiv în Cape Town. Zeci de locaţii evacuate din calea flăcărilor

Sursa foto: Twitter/ @RobynCurnowCNN

Incendiul a început duminică dimineaţa devreme pe versanţii vârfului Diavolilor forţând studenţii Universităţii din Cape Town să evacueze campusul, în timp ce flăcările au cuprins mai multe clădiri din campus, inclusiv o bibliotecă care conţine cărţi istorice importante.

Aproximativ 250 de pompieri se luptă pentru a controla focul. Vântul puternic ţine în mare la sol elicopterele folosite la stingerea de incendii. O pătură groasă de fum a acoperit mai multe zone din Cape Town.

Doi pompieri au suferit răni şi au fost spitalizaţi pentru tratament, au spus oficialii.

Toate şcolile din zona Vredehoek au fost rugate să evacueze, a spus o purtătoare de cuvânt a grupului de gestionăre a dezastrelor, adăugând că şi casele folosite pentru a găzdui miniştrii de cabinet din Walmer Estate au fost de asemenea evacuate.

Oficialii oraşului au confirmat că un suspect a fost reţinut ieri seară pe Devil's Peak, pe fondul suspiciunilor că ar fi declanşate incendii suplimentare. Sursa initială a incendiului nu a fost stabilită.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici