Incendiul de la Notre Dame: Autorităţile franceze anchetează posibile fapte de neglijenţă

Autorităţile franceze nu au indicii care să conducă la ideea că incendiul care a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris în aprilie a fost rezultatul unui act criminal, luând însă în considerare posibile fapte de neglijenţă, a anunţat miercuri procuratura din Paris, potrivit Reuters.

469 afișări
Imaginea articolului Incendiul de la Notre Dame: Autorităţile franceze anchetează posibile fapte de neglijenţă

Autorităţile franceze anchetează posibile fapte de neglijenţă în cazul incendiului de la Notre Dame

”Dacă anumite greşeli, care ar putea explica amploarea flăcărilor, ar fi scoase la iveală, investigaţiile desfăşurate până la această dată, încă nu au determinat cauzele producerii incendiului”, a transmis printr-un comunicat procurorul din Paris Remy Heitz.

Cu toate acestea, Heitz a adăugat că a fost deschisă o anchetă opentru a stabili dacă posibile fapte de neglijenţă ar putea fi cauzele izbucnirii incendiului.

Un incendiu puternic a devastat Catedrala Notre-Dame din Paris în seara zilei de 15 aprilie, distrugând acoperişul şi năucind Franţa şi lumea, echipele de intervenţie reuşind totuţi să salveze turnul în care se afla clopotul principal şi zidurile din exterior de la prăbuşire înainte de a controla flăcările.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici