INCENDIUL din California continuă să se extindă - FOTO

Incendiul care ameninţă parcul natural Yosemite, una dintre principalele atracţii turistice ale Californiei (vestul Statelor Unite), continua miercuri să se extindă, în pofida eforturilor a peste 4.000 de pomieri de a-l opri, potrivit autorităţilor.

362 afișări
Imaginea articolului INCENDIUL din California continuă să se extindă - FOTO

INCENDIUL din California continuă să se extindă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cenuşă se acumulează în continuare pe suprafaţa rezervorului Hetch Hetchy, care alimentează cu apă potabilă cei 2,6 milioane de locuitori din regiunea golfului San Francisco, situat la 320 de kilometri est de oraş.

Calitatea apei nu a fost afectată, pentru moment, au subliniat autorităţile.

Incendiul, numit "Rim fire", a fost clasat marţi al şaptelea cel mai important în California. El a devastat deja 76.000 de hectare, o suprafaţă mai mare în comparaţie, de exemplu, cu oraşul Chicago, potrivit Departamentului californian pentru Păduri şi Protecţie împotriva incendiilor.

"Extinderea rapidă a focului este în continuare mai importantă ca eforturile pompierilor a-l stinge", potrivit pompierilor, care vorbesc despre condiţii "extreme".

Incendiul, izbucnit la 17 august, era controlat doar în proporţie de 23 la sută, faţă de 20 la sută marţi. În total, au fost mobilizaţi 4.191 de pompieri, care folosesc buldozere şi avioane împotriva incendiului.

Autostrada 120, care permite accesul în parcul Yosemite dinspre vest, este în continuare închisă. Doar două drumuri au fost deschise mercuri, în jurul orei 19.00 GMT (22,00, ora României), pentru a accede în Valea Yosemite.

În estul parcului, incendiul se extinde rapid, deoarece terenul este relativ plat. Numeroase drumuri, campinguri şi alte instalaţii din regiune au fost închise.

Incendiul, care a ajuns la aproximativ 25 de kilometri de centrul parcului şi de celebrele formaţiuni muntoase Half Dome şi El Capitan, ameninţă, de asemenea, arbori gigantici de sequoia, unele dintre cele mai mari şi mai vechi organisme de pe planetă.

Niciun deces sau răniţi nu au fost raportate, deşi focul a distrus cel puţin 111 de clădiri, dintre care 31 de case. Peste 5.500 de clădiri, inclusiv 4.500 de locuinţe, sunt în continuare în pericol.

Autorităţile parcului Yosemite încearcă să calmeze populaţia, subliniind că cea mai mare parte a parcului nu a fost afectată de flăcări şi că nu a fost, relativ, atinsă de fum.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici