INCENDIUL din Colectiv - Premierul Marii Britanii, David Cameron, analizează posibilitatea oferirii de asistenţă României

Premierul Marii Britanii, David Cameron, va analiza posibilitatea oferirii de asistenţă britanică României, pentru persoanele rănite în incendiul din Clubul Colectiv, şeful Executivului de la Londra răspunzând astfel cererii deputatei Anne-Marie Trevelyan.

5884 afișări
Imaginea articolului INCENDIUL din Colectiv - Premierul Marii Britanii, David Cameron, analizează posibilitatea oferirii de asistenţă României

INCENDIUL din Colectiv - Premierul Marii Britanii, David Cameron, analizează posibilitatea oferirii de asistenţă României (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AP)

Anne-Marie Trevelyan, deputată conservatoare în circumscripţia Berwick, i-a adresat o solicitare premierului David Cameron după ce a discutat cu medicul Sarah Pape, specialist în tratarea arsurilor, care s-a deplasat în România pentru ajutarea victimelor incendiului din Clubul Colectiv.

"Medicul Sarah Pape, unul dintre cei mai mari specialişti britanici în tratarea arsurilor, s-a deplasat luni la Bucureşti pentru ajutarea echipelor medicale care tratează victimele incendiului. Înţeleg că sunt 150 de pacienţi în stare critică şi doar 25 de paturi pentru astfel de cazuri în Bucureşti", a transmis Trevelyan prin Twitter.

David Cameron a răspuns că va analiza modalităţi pentru oferirea de asistenţă României.

"Cred că este corect să fie adus în atenţie acest eveniment tragic petrecut în Bucureşti, iar gândurile noastre sunt alături de victime şi de rudele acestora. Sunt încântat să aflu despre vizita medicului Pape şi despre asistenţa altruistă oferită. Cred că este foarte bună sugestia de a examina posibilitatea oferirii asistenţei de specialitate şi mă voi gândi ce putem face", a declarat Cameron, potrivit site-ului de ştiri Chroniclelive.co.uk.

Potrivit celui mai recent bilanţ, 32 de persoane au murit, iar peste 130 sunt spitalizate, dintre care 82 sunt în stare gravă, în urma incendiului produs vineri seară în Clubul Colectiv din centrul Bucureştiului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici