Începerea şedinţei Consiliului European, amânată cel puţin o oră. "Prietenii Coeziunii" se reunesc la Bruxelles

Şefii de stat şi de guverne din cele 15 ţări din grupului "Prietenii Coeziunii" vor avea, joi seară, la Bruxelles, o întâlnire, cu circa o oră înainte de reuniunea Consiliului European, pentru a discuta despre bugetul UE, începerea lucrărilor Consiliului fiind amânată cel puţin o oră.

268 afișări
Imaginea articolului Începerea şedinţei Consiliului European, amânată cel puţin o oră. "Prietenii Coeziunii" se reunesc la Bruxelles

Începerea şedinţei Consiliului European, amânată cel puţin o oră. "Prietenii Coeziunii" se reunesc la Bruxelles (Imagine: Wikipedia)

Potrivit unor surse oficiale, România va fi reprezentată la această şedinţă de către preşedintele Traian Băsescu.

Liderii acestor ţări vor discuta despre noua propunere referitoare la bugetul UE, pe care preşedintele Consiliul European, Herman Van Rompuy, o va prezenta oficial la începutul şedinţei Consiliului.

De asemenea, reuniunea Consiliului European programată să înceapă la ora locală 20.00 a fost amânată cu cel puţin o oră, având în vedere şedinţa Grupului "Prietenii Coeziunii".

Grupul "Prietenii Coeziunii" a fost constituit în prima parte a acestui an de către 15 ţări membre UE care sunt beneficiare ale fondurilor europene alocate prin acest instrument: Spania, Portugalia, Grecia, Polonia, România, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Slovenia, Cipru, Lituania, Letonia, Malta şi Croaţia.

Poziţia celor 15 ţări a fost că fondurile de coeziune nu trebuie afectate de intenţiile de reducere a bugetului UE 2014-2020.

Grupul a mai avut anul acesta reuniuni la Bucureşti (mai), Bratislava (octombrie) şi la Bruxelles (săptămâna trecută), de fiecare dată România fiind reprezentată de premierul Victor Ponta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici