FOTO: Închisoare secretă dotată cu o cameră de tortură, descoperită de poliţia olandeză în mai multe containere

  • Autorităţile olandeze au descoperit o închisoare secretă, ascunsă în interiorul mai multor containere de transport
  • Pe lângă celulele deţinuţilor, închisoarea era dotată şi cu ceea ce pare a fi o cameră de tortură izolată fonic
  • Şase persoane suspecte de răpire şi luare de ostatici au fost reţinute
4258 afișări
Imaginea articolului FOTO: Închisoare secretă dotată cu o cameră de tortură, descoperită de poliţia olandeză în mai multe containere

Sursa FOTO: Twitter

Poliţiştii au descoperit containerele pe 22 iunie, într-un depozit din Wouwse Plantage, situat în apropierea graniţei belgiene. Acestea alcătuiesc un fel de închisoare secretă, având în componenţă un spaţiu folosit, conform tuturor aparenţelor, drept cameră de tortură. Încăperea era izolată fonic şi era dotată cu arme şi instrumente chirurgicale. În plus, poliţiştii au descoperit şi un scaun de tipul celor folosite de stomatologi, având în plus curele de imobilizare a „pacientului”.

"În fiecare celulă erau fixate cătuşe pe tavan şi podea. Acestea puteau fi folosite pentru a agăţa persoane în picioare, cu braţele ridicate”, precizează comunicatul publicat marţi de poliţie. Camerele erau izolate fonic, dotate cu panouri speciale şi acoperite cu folie termoizolantă, fiind de asemenea supravegheate video.
 
 
În timpul unor percheziţii efectuate la o adresă din Rotterdam au fost găsite şi 24 de kilograme de droguri (MDMA). Ofiţerii au descoperit şi trei dube furate, două BMW-uri, şapte arme şi o variantă chinezească de AK-47. „În total, asupra suspecţilor au fost găsite 25 de arme", informează Parchetul Naţional, potrivit CNN. Şase persoane suspecte de răpire şi luare de ostatici au fost reţinute în acest caz. 
 
Ancheta a fost demarată în luna aprilie, perioadă în care ofiţerii au urmărit planurile grupării infracţionale pe baza unui sistem de comunicaţii criptat EncroChat. Serviciul de mesagerie pentru telefonie mobilă al EncroChat reprezintă, conform  Agenţiei Naţionale pentru Combaterea Criminalităţii din Regatul Unit, o „piaţă criminală” folosită de peste 60.000 de persoane din întreaga lume.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici