Incident aerian ruso-american în zona arctică

  • Incident aerian ruso-american în zona Oceanului Arctic
  • Un avion rus de vânătoare a escortat o aeronavă de recunoaştere a Forţelor Aeriene americane
1701 afișări
Imaginea articolului Incident aerian ruso-american în zona arctică

Incident aerian ruso-american în zona arctică

Un avion de vânătoare al Rusiei a fost trimis, vineri, să intercepteze o aeronavă americană de recunoaştere, deasupra Mării Barents, anunţă autorităţile de la Moscova, în contextul tensiunilor din regiunea arctică.

Flota militară Nordică a Rusiei a anunţat că un avion suspect a fost depistat vineri pe radare deasupra Mării Barents, apropiindu-se de frontierele Rusiei.

"Un avion de vânătoare MiG-31 al Forţei de reacţie rapidă a Flotei Nordului a fost trimis pentru identificarea ţintei aeriene şi pentru a opri traversarea frontierei de stat a Rusiei. Echipajul avionului rus a identificat ţinta aeriană ca fiind un avion de patrulare P-8A Poseidon al Forţelor Aeriene americane", anunţă Flota Nordică a Rusiei, conform agenţiei Tass.

Avionul american a schimbat direcţia, evitând să intre în spaţiul aerian al Rusiei, iar aeronava rusă a revenit fără probleme la bază.

Situaţia este tensionată între Rusia şi Alianţa Nord-Atlantică în regiunea arctică. Administraţia Vladimir Putin a cerut, în mai, Alianţei Nord-Atlantice, înaintea unei reuniuni regionale, să evite activităţile militare în zona Oceanului Arctic, considerată de Moscova zonă de influenţă pentru apărarea Rusiei.

La rândul lor, Statele Unite au cerut Rusiei să reducă activităţile militare în regiunea Oceanului Arctic, criticând atitudinea Moscovei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici