INCIDENT în apropiere de Doneţk: Un militar ucrainean a fost UCIS, în pofida unui armistiţiu

Un militar ucrainean a fost ucis într-un tir al separatiştilor proruşi în apropiere de aeroportul din Doneţk, au anunţat marţi oficiali ucrainei, relatează postul Radio Free Europe-Radio Liberty (RFE-RL) în pagina electronică.

1951 afișări
Imaginea articolului INCIDENT în apropiere de Doneţk: Un militar ucrainean a fost UCIS, în pofida unui armistiţiu

Militar ucrainean, UCIS în apropiere de Doneţk în pofida unui armistiţiu (Imagine: AFP / Arhiva Mediafax)

Militarul a fost ucis luni, a anunţat marţi Oleksandr Zavtonov un purtător de cuvânt militar ucrainean.

Este vorba despre primul militar ucrainean ucis în Donbas (est), o regiune aflată sub controlul separatiştilor proruşi, de la jumătatea lui octombrie, de când un armistiţiu negociat la Minsk în februarie a fost consolidat şi în general respectat.

Un purtător de cuvânt al separatiştilor acuza luni armata ucraineană că a lansat un atac asupra aeroportului. Oficiali de la Kiev au dezminţit acest lucru.

Locuitori din zonă au declarat, citaţi de AFP, că au auzit împuşcături, în noaptea de luni spre marţi, în zona aeroportului.

Peste 8.000 de persoane au fost ucise în confruntările armate din estul Ucrainei în ultimele 18 luni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici