Incident în Strâmtoarea Hormuz între nave militare din SUA şi Iran

O navă militară americană a tras focuri de avertisment în contextul apropierii unor ambarcaţiuni ale Forţelor navale iraniene, în Strâmtoarea Hormuz, afirmă oficiali din cadrul Pentagonului citaţi de site-ul agenţiei Reuters.

1966 afișări
Imaginea articolului Incident în Strâmtoarea Hormuz între nave militare din SUA şi Iran

Incident în Strâmtoarea Hormuz între nave militare din SUA şi Iran (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

Distrugătorul USS Mahan a tras trei focuri de avertisment spre patru ambarcaţiuni rapide ale Gardienilor Revoluţiei iraniene, în Strâmtoarea Hormuz. Un elicopter al Forţelor navale americane a lansat o grenadă fumigenă în cursul incidentului.

Cele patru ambarcaţiuni rapide iraniene se apropiaseră la circa 800 de metri de distrugătorul USS Mahan, care escorta alte două nave militare americane.

Incidentul, produs duminică dar anunţat luni, intervine cu puţin timp înainte de instalarea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA. În septembrie 2016, Trump avertiza că, dacă va deveni preşedinte, Forţele navale americane vor deschide focul spre navele militare iraniene din Golful Persic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici