INCIDENT tragic în Las Vegas: O persoană a murit, iar 36 sunt rănite după ce o maşină a plonjat în mulţime - VIDEO

Autorităţile din Las Vegas au anunţat că 37 de persoane au fost transportate la spital, duminică noapte, după o maşină a intrat în mulţime pe celebrul bulevard "Strip", din apropierea hotelului-cazinou în care se desfăşura concursul Miss Univers. Unul dintre răniţi a murit, şase sunt în stare critică.

3485 afișări
Imaginea articolului INCIDENT tragic în Las Vegas: O persoană a murit, iar 36 sunt rănite după ce o maşină a plonjat în mulţime - VIDEO

INCEDENT tragic în Las Vegas: O persoană a murit, iar 36 sunt rănite după ce o maşină a plonjat în mulţime (Imagine: chicagotribune.com)

Oficiali din poliţia locală admit că actul dramatic poate fi unul intenţionat, dar exclud varianta unui atac terorist, informează FOX5Vegas.

Dintre cei 36 de pacienţi, patru au fost externaţi după ce au primit îngrijiri medicale.

Oficiali din cadrul poliţiei, au precizat, într-o conferinţă de presă, că incidentul s-a produs la ora locală 6.38  (luni, 4.38, ora României).  Atunci un vehicul care rula pe Las Vegas Strip Boulevard a intrat pe trotuar şi a virat spre pietoni, pe o porţiune de lângă Paris Hotel şi Planet Hollywood

Potrivit CNN, şoferul responsabil de accident este o femeie care se află în arest şi este testată, inclusiv pentru a se verifica alcoolemia. Un copil de trei ani era în maşină, alături de ea, dar nu a fost rănit, potrivit autorităţilor, citate de Reuters.

Autorităţile au mai transmis că, pentru moment, nu s-a stabilit dacă a fost un act intenţionat sau un tragic accident.

"Nu este un act de terorism", a declarat Brett Zimmerman, adjunctul comandantului Las Vegas Metropolitan Police.

"Maşina parcă era o bilă de popice, iar corpurile nişte popice", a declarat Rabia Qureshi, o turistă din Wisconsin, pentru postul de televiziune KSNV.

Potrivit unei purtătoare de cuvânt a serviciilor medicale, printre răniţi se află şi un copil în vârstă de 11 ani. Multe dintre victime sunt turişti de la Montreal, în Quebec, şi au solicitat serviciile unor traducători.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici