Incidente cu caracter rasist împotriva imigranţilor români, produse în Belfast

O serie de agresiuni care vizează imigranţi români au avut loc luni seară în oraşul nord-irlandez Belfast, cazul fiind anchetat de autorităţile locale, relatează ziarul The Guardian, în ediţia online.

314 afișări
Imaginea articolului Incidente cu caracter rasist împotriva imigranţilor români, produse în Belfast

Incidente cu caracter rasist împotriva imigranţilor români, produse în Belfast (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Persoane rămase neidentificate au spart geamurile unui vehicul, pe care apoi l-au stropit cu vopsea, pe strada Rosebery din Belfast.

Pe un gard din apropiere a fost scris mesajul "Românii, afară!", iar geamurile unei clădiri au fost sparte. De asemenea, o altă maşină staţionată în apropiere a fost stropită cu vopsea.

Incidentele au fost semnalate luni seară, în cartierul East Belfast, unde s-au mai întregistrat incidente cu caracter rasist.

"Ancheta continuă şi se caută o legătură între aceste incidente", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei nord-irlandeze.

În urmă cu câteva luni, un imigrant român care se deplasa pe bicicletă a fost atacat cu o pungă cu excremente, în zona Newtownards din Belfast.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici