Incidente grave în Libia. Protestatarii au pătruns în Parlament. Forţele de securitate s-au retras de la faţa locului

Protestatarii au pătruns vineri seara în parlamentul libian din Tobruk şi incendiat mai multe obiecte în faţa clădirii pentru a-şi exprima furia faţă de partidele politice beligerante din Libia, au declarat martori pentru Reuters.

1312 afișări
Imaginea articolului Incidente grave în Libia. Protestatarii au pătruns în Parlament. Forţele de securitate s-au retras de la faţa locului

Incidente grave în Libia. Protestatarii au pătruns în Parlament. Forţele de securitate s-au retras de la faţa locului

Forţele de securitate care protejează parlamentul s-au retras de la faţa locului, au adăugat martorii.

Demonstraţii au avut loc vineri în Tobruk, Benghazi şi în unele oraşe mai mici din cauza eşecului guvernării.

Libia se află în haos de la revolta din 2011 care l-a înlăturat pe Muammar Gaddafi. În 2014, ea s-a divizat între facţiuni din est şi vest, înainte ca un proces de pace început în 2020 să încerce să unească din nou ţara.

Cu toate acestea, după ce alegerile programate au fost oprite în decembrie, parlamentul cu sediul în est a declarat că guvernul interimar de unitate al lui Abdulhamid al-Dbeibah a expirat şi l-a numit pe Fathi Bashagha pentru a-l înlocui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici