Incidente violente în oraşul kosovar Mitroviţa după înjunghierea unui adolescent sârb

Incidente violente au izbucnit marţi după-amiază în Kosovska Mitroviţa după ce doi etnici albanezi l-au înjunghiat pe un adolescent sârb, relatează site-ul postului de radio B92.

49 afișări
Imaginea articolului Incidente violente în oraşul kosovar Mitroviţa după înjunghierea unui adolescent sârb

Incidente violente în oraşul kosovar Mitroviţa după înjunghierea unui adolescent sârb (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Focuri de armă au fost auzite după ce un magazin al unui etnic albanez a fost incendiat în apropierea podului peste Râul Ibar, care desparte comunităţile sârbă şi albaneză din Kosovska Mitroviţa.

Adolescentul înjunghiat, Nikola Bozovici (16 ani), a fost transportat la spital cu o rană în zona spatelui. Surse medicale au declarat că tânărul a fost operat.

Imediat după incident, sute de etnici sârbi au ieşit pe străzi, atacând magazinele albanezilor şi autoturisme cu numere kosovare. Focuri de armă automată au fost auzite în mai multe zone din oraş.

Doi etnici albanezi au fost arestaţi după înjunghierea adolescentului, unul având asupra sa un cuţit.

Podul peste Râul Ibar a fost închis de trupele KFOR, iar zona este supravegheată din elicoptere.

Potrivit presei locale, viceprimarul oraşului Kosovska Mitroviţa, Ljubişa Petorivici, a fost atacat de un grup de albanezi în timp ce încerca să calmeze situaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici