Incidente violente la Air France: Şapte persoane au fost rănite, una grav, după ce salariaţi furioşi au atacat conducerea - VIDEO

Şapte persoane au fost rănite, dintre care una grav - spitalizată, în incidente violente care au avut loc luni dimineaţa la reuniunea Comitetului Central de Întreprindere (CCI), a anunţat luni seara conducerea Air France, relatează Le Figaro în ediţia electronică.

917 afișări
Imaginea articolului Incidente violente la Air France: Şapte persoane au fost rănite, una grav, după ce salariaţi furioşi au atacat conducerea - VIDEO

Incidente violente la Air France: Şapte persoane au fost rănite, una grav, după ce salariaţi furioşi au atacat conducerea (Imagine: Captura Video)

Între persoanele rănite se află doi paznici - dintre care unul s-a aflat în comă, dar a ieşit -, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei.

Ceilalţi cinci răniţi sunt toţi salariaţi Air France, inclusiv directorul pentru resurse umane (DRH) Xavier Broseta, Pierre Plissonnier - însărcinat cu activitatea de lung curier în cadrul companiei, şi alţi trei membri ai conducerii, a declarat purtătorul de cuvânt, fără să facă alte precizări.

Conducerea Air France a confirmat luni, în timpul unei şedinţe cu reprezentanţii angajaţilor, că va desfiinţa 2.900 de locuri de muncă până în 2017 şi va elimina 14 aeronave din flota destinată curselor pe distanţe lungi, pentru reducerea costurilor, au declarat două surse sindicale.

Restructurarea reprezintă 4,9% din forţa de muncă a Air France, respectiv 3,1% din personalul grupului format prin fuziunea Air France cu operatorul olandez KLM, în 2011.

Air France intenţionează să desfiinţeze 1.700 de posturi la sol, 900 în rândul însoţitorilor de zbor şi 300 de posturi de piloţi, au spus sursele.

Air France-KLM, al doilea mare operator aerian din Europa, vrea să reducă presiunile venite din partea concurenţei companiilor low-cost din Europa şi Orientul Mijlociu, în cazul curselor pe distanţe lungi, iar conducerea este în conflict cu principalul sindicat al piloţilor, SNPL, în privinţa planului de rentabilizare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici