Încotro se va îndrepta Europa. Primul grup de 200 de cetăţeni europeni a început dezbaterile

  • Primul dintre cele patru grupuri de dezbatere alcătuite din cetăţeni europeni şi-a început vineri activitatea la Strasbourg.
  • Grupurile, care vor reuni 800 de cetăţeni din UE, vor participa la dezbateri pe teme de economie, democraţie, schimbări climatice şi migraţie.
556 afișări
Imaginea articolului Încotro se va îndrepta Europa. Primul grup de 200 de cetăţeni europeni a început dezbaterile

Încotro se va îndrepta Europa. Primul grup de 200 de cetăţeni europeni a început dezbaterile

Potrivit unui comunicat al CE, din septembrie 2021 până în ianuarie 2022, patru grupuri, fiecare cuprinzând 200 de cetăţeni europeni, vor delibera şi vor formula recomandări concrete cu privire la direcţia în care doresc să se îndrepte Europa în viitor. Cel puţin o treime din participanţii la fiecare grup au vârste sub 25 de ani.

Activitatea primului grup a început vineri la Strasbourg şi se va încheia duminică.

Aceştia vor dezbate subiecte referitoare la economie, locuri de muncă, educaţie, cultură, democraţia europeană, statul de drept, schimbările climatice şi migraţie.

Fiecare grup se va întruni o dată pentru a-şi începe activitatea înainte de următoarea reuniune a sesiunii plenare a Conferinţei privind viitorul Europei care va avea loc la 22-23 octombrie.

În cadrul acesteia, cetăţenii îşi pot prezenta ideile, de asemenea, pe o platformă digitală multilingvă şi în cadrul a numeroase evenimente organizate la nivel naţional şi european.

„Până la sesiunea finală a grupurilor, aceşti 800 de cetăţeni vor formula recomandări, care vor fi prezentate şi discutate în cadrul sesiunii plenare a conferinţei. 20 de cetăţeni selectaţi din fiecare grup vor delibera împreună cu reprezentanţii instituţiilor UE şi ai organismelor consultative, ai parlamentelor naţionale, ai partenerilor sociali, ai societăţii civile şi ai altor părţi interesate – toţi fiind membri cu drepturi depline ai sesiunii plenare a conferinţei. După ce aceste recomandări au fost prezentate de cetăţeni şi discutate cu aceştia, sesiunea plenară va prezenta, pe bază consensuală, propuneri Comitetului executiv, care va elabora un raport în strânsă colaborare şi în deplină transparenţă cu aceasta”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, Parlamentul European, Consiliul UE şi Comisia Europeană s-au angajat să examineze rapid modalităţile prin care să se dea curs în mod eficace acestui raport.

Cetăţenii participanţi la grupuri au fost selectaţi aleatoriu de către o societate de sondaj independentă, în conformitate cu cinci criterii, pentru a reflecta diversitatea UE: originea geografică, sexul, vârsta, mediul socioeconomic şi nivelul de educaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici