Încrederea americanilor în economia SUA a atins maximul ultimilor patru ani

Încrederea americanilor în economia Statelor Unite a crescut la începutul lunii mai la cel mai ridicat nivel din peste patru ani, datorită îmbunătăţirii situaţiei pe piaţa muncii, datele influenţând pozitiv bursele din SUA şi Europa.

154 afișări
Imaginea articolului Încrederea americanilor în economia SUA a atins maximul ultimilor patru ani

Încrederea americanilor în economia SUA a atins maximul ultimilor patru ani

Indicele privind încrederea populaţiei în economia SUA, calculat de ThomsonReuters şi Universitatea din Michigan, a crescut de la 76,4 puncte în aprilie la 77,8 puncte, fiind peste estimările analiştilor, care anticipau un declin la 76,2 puncte.

Nivelul indicelui este cel mai ridicat după ianuarie 2008.

Date separate au arătat că preţurile la producători au scăzut pe neaşteptate în aprilie, după ce costul energiei a înregistrat cel mai mare declin din aproape şase luni, indicând o scădere a presiunilor inflaţioniste în economia SUA.

În pofida încetinirii din ultima perioadă a creşterii pieţei muncii, numărul americanilor care au auzit despre oportunităţi de angajare este de două ori mai mare decât al celor care au auzut de concedieri, potrivit sondajului.

Analişti intervievaţi de Rezerva Federală din Philadelphia anticipează că rata şomajului va fi în acest an de 8,1%, urmând să scadă la 7,7% anul viitor.

Informaţiile referitoare la încrederea americanilor în economia SUA au influnţat pozitiv pieţele de capital.

La New York, indicele Dow Jones este în urcare cu 0,27%, Standard & Poor's 500 cu 0,37%, iar Nasdaq cu 0,84%.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 este în stagnare, recuperând din pierderile din prima parte a şedinţei, legate de criza datoriilor suverane din zona euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici