Încurajări din partea Franţei pentru depăşirea crizei din Germania, provocată de eşecul Angelei Merkel de a forma guvernul

Franţa îşi doreşte o Germanie puternică şi stabilă care să ajute la dezvoltarea Europei, a declarat un oficial din cadrul administraţiei preşedintelui Emmanuel Macron, adăugând că statul francez va continua să lucreze cu guvernul german, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

498 afișări
Imaginea articolului Încurajări din partea Franţei pentru depăşirea crizei din Germania, provocată de eşecul Angelei Merkel de a forma guvernul

Franţa îşi doreşte o Germanie puternică şi stabilă care să ajute la dezvoltarea Europei

"Pentru Germania şi pentru Europa, vrem ca principalul nostru partener să fie stabil şi puternic şi să progresăm împreună", a afirmat oficialul.

"Acest lucru pur şi simplu reatribuie Franţei nevoia de a face propuneri, de a prelua iniţiativa, de a lucra la un proiect european ambiţios pe care îl vom implementa împreună cu partenerul nostru german", a adăugat sursa citată.

În Germania, eforturile de a forma o coaliţie din trei partide care să conducă guvernul au eşuat, a anunţat luni cancelarul german, Angela Merkel.

"Nu este în interesul nostru ca situaţia să devină tensionată", a declarat preşedintele francez, Emmanuel Macron, care a discutat cu Angela Merkel duminică, potrivit The Local.

Emmanuel Macron, care a fost ales preşedinte în luna mai, aştepta formarea unui guvern german care să fie dispus să înceapă discuţiile despre reformarea Uniunii Europene şi a zonei euro. Franţa şi Germania, care sunt cele mai mari economii din zona euro, sunt considerate "motorul" proiectului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici