India a intrat în febra alegerilor generale, în plin „thriller” militar cu Pakistanul/ Scrutinul, la care vor participa 900 de milioane de persoane, va dura 39 de zile

Indienii au început să voteze joi în prima fază a alegerilor generale, premierul Narendra Modi căutând un al doilea mandat după ce şi-a intensificat campania în domeniul securităţii naţionale în urma tensiunilor cu Pakistanul, relatează Reuters.

472 afișări
Imaginea articolului India a intrat în febra alegerilor generale, în plin „thriller” militar cu Pakistanul/ Scrutinul, la care vor participa 900 de milioane de persoane, va dura 39 de zile

India a intrat în febra alegerilor generale, în plin „thriller” militar cu Pakistanul/ Scrutinul, la care vor participa 900 de milioane de persoane, va dura 39 de zile

Votul în prima din cele şapte runde se desfăşoară în 91 de circumscripţii parlamentare din 20 de state şi din regiuni administrate federal. Sunt 543 de locuri în joc.

Aproape 900 de milioane din populaţia de 1,3 miliarde de locuitori din India sunt eligibili pentru a vota. Prima fază a votării acoperă un electorat de 142 de milioane de persoane, dintre care unii vor vota în cabine de culoare roz, cu personal de securitate feminin şi oficiali ai secţiilor de votare.

Alegerile se întind pe parcursul a 39 de zile, faza finală având loc în 19 mai, iar rezultatul va fi anunţat patru zile mai târziu.

 

 

Narenda Modi este candidatul principal, în ciuda dificultăţiilor economice privind creşterea şomajului şi a veniturilor scăzute ale fermelor din zonele rurale, unde trăiesc două treimi din indieni.

Reporterii de la Reuters au observat cozi lungi în afara mai multor secţii de votare. Comisia Electorală a anunţat că alegătorii se întorc în număr mare într-un district din est, unde insurgenţii maoişti au fost acuzaţi marţi pentru un atac cu bombă, în care a fost ucis un reprezentant de la partidul naţionalist hindus Bharatiya Janata (Mod Bhp) şi patru oficiali din domeniul securităţii.

Două persoane au fost ucise, de asemenea, marţi, în Jammu şi Kashmir, singurul stat majoritar musulman din ţară, determinând autorităţile să crească şi mai mult măsurile de securitate.

Alegătorii au venit la trei secţii de votare din Muzaffarnagar pe jos, cu bicicleta sau motocicleta, în maşini sau tractoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici