India are peste 10 milioane cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2. Experţii din Sănătate cred că al doilea val de COVID-19 este „puţin probabil”

  • India a depăşit cu mult cifra de 10 milioane cazuri de COVID-19.
  • Doar în luna decembrie au fost raportate peste 30.000 cazuri noi de infectare.
  • Totuşi, autorităţile arată că numărul cazurilor este pe o pantă descendentă. Explicaţia: imunizarea de grup.
3191 afișări
Imaginea articolului India are peste 10 milioane cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2. Experţii din Sănătate cred că al doilea val de COVID-19 este „puţin probabil”

India are peste 10 milioane cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2. Experţii din Sănătate cred că al doilea val de COVID-19 este „puţin probabil”

India a raportat peste 25.000 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi 347 noi decese în ultimele 24 ore, informează Reuters, citând statistica Ministerului Sănătăţii indian. 
 
Din păcate, până acum, peste 145.000 persoane şi-au pierdut viaţa din cauza COVID-19.
 
Autorităţile au în plan începerea campaniei de vaccinare şi merg pe vaccinurile oferite de către Oxford/AstraZenece, Pfizer şi o companie locală, Bharat Biotech.
 
Momentan, circa 60% din populaţia Indiei (1.35 milioane de persoane) a fost deja infectată cu SARS-CoV-2, arată un grup guvernamental de experţi. „Dacă calculele noastre sunt corecte, este puţin probabil să apară un al treilea val”, explică Manindra Agrawal, membru al grupului şi profesor la Institutul Indian de Tehnologie. Prin urmare, specialiştii consideră că imunizarea de grup şi-a făcut treaba iar numărul infecţiilor va începe să scadă considerabil.
 
Premierul Sănătăţii indian, Narendr Modi, a precizat că au fost deja selectaţi 300 de milioane de oameni care urmează să fie vaccinaţi în prima tranşă a campaniei de imunizare, arată CNN. Din acest grup fac parte 30 de milioane de angajaţi ai sistemului de Sănătate, poliţişti, soldaţi şi voluntari, precum şi 270 de milioane de persoane din grupurile vulnerabile (cei cu vârsta peste 50 de ani şi alţi zece milioane care au afecţiuni grave de sănătate). 
 
Deşi India este o ţară săracă, cu o infrastructură precară mai ales în zonele rurale (care sunt destul de multe) şi un sistem sanitar inadecvat, guvernul promite vaccinarea primului grup de persoane până în luna august 2021.
 
„Fiecare indian care trebuie să fie vaccinat va fi vaccinat!, a declarat secretarul de stat din Sănătate la începutul lunii decembrie. 
 
 
 
Cea mai afectată ţară de COVID-19 rămâne Statele Unite, cu peste 16 milioane de cazuri de COVID-19. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici