India spulberă speranţele companiilor aeriene străine

  • Air India a plasat luna trecută o comandă record pentru 470 de avioane şi face un impuls agresiv pe piaţa internaţională.
  • Rivalul intern IndiGo este, de asemenea, în discuţii pentru o nouă comandă de peste 500 de avioane chiar dacă aşteaptă să primească acelaşi număr de la o comandă mai veche.
4179 afișări
Imaginea articolului India spulberă speranţele companiilor aeriene străine

India rezistă solicitărilor pentru mai mult acces aerian pentru a deveni o forţă aviatică globală

India a atenuat speranţele companiilor aeriene străine pentru un acces mai mare la aeroporturile sale. Ministrul aviaţiei a îndemnat transportatorii interni să zboare pe distanţe lungi şi să ajute la stabilirea de noi hub-uri, în timp ce încearcă să recâştige controlul călătoriilor indiene de la rivalii străini. 

De asemenea, India cere companiilor aerospaţiale să intensifice producţia locală şi va finaliza în curând regulile de salvgardare a drepturilor locatarilor la repunerea în posesie a avioanelor, în încercarea de a ajunge la nivelul pieţelor majore ale aviaţiei globale, a declarat Jyotiraditya Scindia pentru Reuters.

India se află acum în acel punct de inflexiune”, a spus Scindia în timpul unui interviu la biroul său din New Delhi. „Vom vedea o explozie a traficului aerian în India în anii următori”, a spus el, adăugând că doreşte ca transportatorii autohtoni să privească expansiunea internaţională cu mai multă atenţie.
 
Naţiunea din Asia de Sud este una dintre pieţele de aviaţie cu cea mai rapidă creştere din lume, unde cererea de călătorii aeriene depăşeşte oferta de avioane, dar cea mai mare parte a traficului internaţional este capturată de transportatorii globali cu hub-uri eficiente.

Cum profită India de câştigurile economice

Acum, India vrea să profite de aceste câştiguri economice pentru ea însăşi, stimulând creşterea companiilor sale aeriene şi a aeroporturilor.
 
Scindia a spus că India nu urmăreşte creşterea cotelor de trafic aerian cu statele din Golf şi, în schimb, doreşte ca transportatorii indieni să ofere zboruri non-stop pe distanţe lungi pe avioane mai mari. El a spus că comanda de avion cu fusă largă a Air India şi coridoarele duble ale IndiGo către unele destinaţii sunt semne că „tranziţia” a început.
 
De asemenea, India se mobilizează pentru a face faţă nevoilor de transport ale populaţiei sale de 1,3 miliarde prin construirea de noi aeroporturi în cele mai îndepărtate părţi ale ţării şi extinderea capacităţii în cele mai importante.
 
Traficul intern şi internaţional de pasageri prin şase aeroporturi mari de metrou este de aşteptat să se dubleze cu peste 420 de milioane în următorii cinci ani, iar flota Indiei va creşte la peste 2.000 de avioane de la 700 de astăzi, a spus Scindia.
 
El lucrează cu unele companii aeriene şi cu aeroportul din Delhi pentru a crea un model hub and spoke în capitală, care să permită o tranziţie fără probleme a pasagerilor care se ridică de pe zborurile interne şi către conexiunile lor internaţionale şi invers.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici