India: Trei morţi şi aproximativ 370.000 de persoane evacuate din cauza ciclonului Hudhud

Ciclonul Hudhud a ucis cel puţin trei persoane şi a provocat pagube materiale duminică, lovind zona de coastă a Indiei, o regiune în care 370.000 de persoane au fost evacuate, au anunţat autorităţile locale.

129 afișări
Imaginea articolului India: Trei morţi şi aproximativ 370.000 de persoane evacuate din cauza ciclonului Hudhud

Aproximativ 350.000 de persoane evacuate în India, înainte ca ciclonul Hudhud să atingă estul ţării (Imagine: mediafax Foto/AFP)

Clasată în categoria "cicloni puternici', furtuna a atins către ora locală 11.30 (9.00, ora României) statul Andhra Pradesh, la nivelul localităţii Visakhapatnam, deplasând rafale de vânt de până la 200 de kilometri pe oră, potrivit serviciilor meteorologice indiene (IMD).

"Am înregistrat trei morţi începând din această (duminică) dimineaţa", a anunţat Natrajan Prakasam, un reprezentant al serviciilor de salvare din stat. Două persoane au fost zdrobite de arbori trântiţi la pământ, iar a treia de un zid care s-a surpat din cauza ploii.

Potrivit şefului Agenţiei naţionale pentru gestionarea catastrofelor naturale (NDRF), principalul drum din oraşul portuar Visakhapatnam a fost blocat de arbori şi stâlpi de electrificare trântiţi la pământ.

"Cele două priorităţi ale NDFR sunt să degajeze drumurile şi să-i evacueze" pe sinistraţi, a precizat el.

Hudhud urmează să atingă şi statul vecin Orissa, în care ciclonul Phailin a ucis, în octombrie 2013, cel puţin 18 persoane şi a provocat pagube materiale importante. Alt ciclon a provocat în acelaşi stat moartea a peste 8.000 de persoane, în 1999.

Marina indiană a anunţat, într-un comunicat, că este "bine pregătită", iar navele sale sunt poziţionate cu "medici, bărci pneumatice, elicoptere şi material de salvare" la bord.

Premierul Narendra Modi a prezidat o reuniune ministerială, sâmbătă seara, pentru a se asigura de pregătiri.

Serviciile meteorologice au cerut locuitorilor din zonele de risc să "rămână în locuri sigure pe timpul trecerii" furtunii, iar pescarilor să rămână pe uscat.

Coasta de est a Indiei şi Bangladeshul vecin sunt afectate cu regularitate de furtni ciclonice în perioada aprilie-noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici