Indienii încercă să convingă 1.000 de firme americane să îşi mute fabricile din China în India

India încearcă să convingă mai multe firme americane să îşi relocheze activitatea din China în India, relatează Bloomberg

1239 afișări
Imaginea articolului Indienii încercă să convingă 1.000 de firme americane să îşi mute fabricile din China în India

Sursă foto: Profimedia

India se bazează pe atitudinea lui Trump care este foarte critică cu regimul de la Beijing, liderul american precizând că există posibilitatea unor sancţiuni. Astfel India a contactat în luna aprilie peste 1000 din SUA în încercarea de a-le convinge să îşi mute activitatea din China mai la sud, potrivit unui oficial indian.

Prioritatea Indiei este aducerea linilor de producţie a giganţilor din domeniul medical, procesare a mâncării, textile şi componente auto.

Trump este principala voce ce învinovăţeşte China pentru modul cum a gestionat epidemia de coronavirus. Este de aşteptat, conform specialiştilor, ca multe dintre marile firme să încerce să îşi mute o parte din linile de producţie din China, care este a doua cea mai mare economie din lume, în alte zone. Japonia a oferit 2,2 miliarde de dolari companiilor pentru aş muta fabricile din ţara vecină. Uniunea Europeană are în plan să reducă dependenţa de produsele chineze.

Obiectivul Primului Ministru din India, Narendra Modi, este ca până în 2022 producţia domestică în domeniul manufacturii să crescă de la 15% la 25%. Acest lucru ar crea locuri de muncă pentru cei 122 de milioane de oameni din India ce au pierdut sau riscă sa îşi piardă locul de muncă din cauza pandemiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici