Informaţii contradictorii despre starea medicului Li Wenliang /Autorităţile din Wuhan neagă decesul

Autorităţile din China au difuzat informaţii contradictorii despre starea medicului Li Wenliang, Spitalul Central din Wuhan negând informaţiile difuzate de presa de stat despre decesul acestuia şi anunţând că este în stare critică.

1315 afișări
Imaginea articolului Informaţii contradictorii despre starea medicului Li Wenliang /Autorităţile din Wuhan neagă decesul

Informaţii contradictorii despre starea medicului Li Wenliang /Autorităţile din Wuhan neagă decesul

"În lupta cu epidemia de pneumonie generată de noul coronavirus, medicul Li Wenliang a fost infectat. Este în stare critică şi încercăm să îl resuscităm", a transmis joi seară Spitalul Central din Wuhan, conform CNN.

Publicaţiile Global Times şi People's Daily relataseră că Li Wenliang a murit, dar relatările au fost şterse ulterior, notează CNN.

Li Wenliang avertizase în decembrie 2019 că există riscuri privind izbucnirea unei epidemii similare cu cea generată de Sindromul Respirator Acut Sever (SARS). Doctorul Li Wenliang a fost interogat de autoritatea locală pentru Sănătate şi de Poliţia din oraşul Wuhan, fiind suspectat de "răspândirea de zvonuri în mediul online" şi de "perturbarea ordinii sociale".

Medicul a fost spitalizat pe 12 ianuarie, după ce a luat noul virus 2019nCoV de la un pacient. Presa chineză relatase că a decedat joi. Informaţiile despre situaţia medicului sunt în acest moment neclare.

"Suntem profund îndureraţi de moartea doctorului Li Wenliang. Trebuie să remarcăm cu toţii munca sa în cazul virusului 2019nCoV", a transmis Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) după ce presa chineză relatase că medicul a murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
medic,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici