Infractorii străini, majoritatea din Ţările Baltice şi România, tot mai prezenţi în Finlanda

Bandele de crimă organizată din străinătate sunt tot mai prezente în Finlanda, majoritatea infractorilor străini fiind din Ţările Baltice şi România, astfel că poliţia a declanşat vara aceasta o operaţiune în urma căreia a reţinut mai mulţi infractori străini, relatează YLE, în pagina electronică.

29 afișări
Imaginea articolului Infractorii străini, majoritatea din Ţările Baltice şi România, tot mai prezenţi în Finlanda

Infractorii străini, majoritatea din Ţările Baltice şi România, tot mai prezenţi în Finlanda (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ofiţerii au întâmpinat dificultăţi la reţinerea infractorilor, care pot da o spargere dimineaţa în capitală şi ajunge în centrul ţării până la prânz.

Poliţia a decis să consolideze cooperarea pentru a încerca să ţină pasul cu aceştia. Autorităţile au lansat o operaţiune-pilot de trei luni, în care poliţia, poliţiştii de frontieră şi Parchetul general au cooperat strâns. Oficiali din Estonia, Letonia şi Suedia şi-au adus de asemenea contribuţia.

Efortul a dat rezultate, iar 200 de infractori străini au fost prinşi pe parcursul verii, pe lângă cei 3.000 reţinuţi în mod normal.

Poliţia a anunţat că vrea să transmită le infractorilor mesajul că nu merită să vină în Finlanda. De asemenea, poliţia a întocmit o listă cu 600 de potenţiali infractori care ar putea încerca să intre în ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici