Infringement pentru România. Organizaţiile neguvernamentale susţin că măsura poate salva pădurile ţării noastre

  • Comisia Europeană a activat procedura de infringement pentru România, din cauza tăierilor ilegale de păduri
  • Organizaţiile neguvernamentale susţin că măsura poate salva pădurile ţării noastre
  • Agent Green a spus că pot fi salvate peste 500.000 de hectare de păduri dacă ar exista un plan bine conturat din partea Guvernului
1700 afișări

„E cumva trist că trebuie să primim directive europene ca să ne mobilizăm, dar pare că e singurul mod în care lucrurile se pot mişca în ţara asta. În fiecare oră se taie şase hectare de pădure, adică 8 terenuri de fotbal. Pentru fiecare copac care se taie legal se taie încă unul ilegal. Dacă ne raportăm şi la cele 184 de cazuri de agresiune şi la cei şase pădurari ucişi, situaţia nu e gravă, e dezastruoasă”, a afirmat, pentru MEDIAFAX, Mădălina Scarlat.

La rândul său, avocatul Agent Green, Cătălin Rădulescu a spus că pot fi salvate peste 500.000 de hectare de păduri dacă ar exista un plan bine conturat din partea Guvernului.

„Există încă aproximativ 526.000 de hectare de păduri potenţial primare sau naturale care pot fi salvate prin acţiuni puse la punct de către Guvernul României”, a explicat, Cătălin Rădulescu, pentru MEDIAFAX.

Comisia Europeană a transmis că a activat, miercuri, procedura de infringement pentru ţara noastră, din cauza legislaţiei defectuoase care nu permite gestionarea şi verificarea de către autorităţile române a cantităţilor mari de lemne tăiate ilegal din pădurile României.

Astfel, CE a decis, miercuri, să transmită României o scrisoare de punere în întârziere. Ţara noastră are „un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficienţelor identificate de Comisie”.

În caz contrar, Comisia Europeană poate decide să trimită autorităţilor române un aviz motivat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici