Înmormântări în masă, într-un oraş copleşit de numărul deceselor COVID-19. Detaliile oferite, sub anonimat, de angajaţi ai serviciilor funerare | VIDEO

  • Începând cu secolul al XIX-lea, New York a folosit insula Hart, situată în largul ţărmului estic al cartierului Bronx, drept loc de veci pentru cei care nu au niciun apropiat sau membru al familiei rămas în viaţă.
  • În mod obişnuit, deţinuţii care lucrează pe insulă înmormântează săptămânal în jur de 25 de trupuri.
  • Numărul cadavrelor a început să crească în luna martie, pe măsură ce noul coronavirus a devenit o ameninţare tot mai mare.
6641 afișări
Imaginea articolului Înmormântări în masă, într-un oraş copleşit de numărul deceselor COVID-19. Detaliile oferite, sub anonimat, de angajaţi ai serviciilor funerare | VIDEO

Sursa: Profimedia

La momentul actual, în City Cemetery din Bronx sunt înmormântate aproximativ 25 de cadavre pe zi, potrivit declaraţiilor lui Jason Kersten, purtător de cuvânt al Departamentului de Corecţie, care supraveghează situaţia de pe insulă.
 
New York va îngropa cadavrele nerevendicate pe insula izolată după 14 zile de la constatarea decesului, întrucât la morgă, în contextul epidemiei de coronavirus, nu mai este suficient spaţiu. 
 
Cimitirul de pe Insula Hart este cel mai mare de acest fel din Statele Unite şi adăposteşte trupurile a peste un milion de persoane.
 
„Nu ştiu cât mai pot face faţă”, a declarat Patrick Marmo pentru Business Insider. Acesta administrează o casă funerară în Brooklyn şi este îngrijorat de amploarea situaţiei: „Nimeni din zona oraşului New York nu are suficiente echipamente pentru a gestiona un număr atât de mare de înmormântări.”
 
Doi angajaţi ai serviciilor funerare din New York au oferit, sub anonimat, detalii pentru Business Insider: Iniţial, termenul de păstrare a corpurilor nerevendicate, care era în mod obişnuit de peste 30 de zile, a fost micşorat la doar 6. Oficialii departamentului susţin că măsurile anterioare prevedeau 15 zile, însă afirmaţiile nu au fost susţinute prin documente doveditoare. După ce informaţia a ajuns în presă, termenul în care pot fi revendicate cadavrele ar fi fost extins la 14 zile.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici