Însoţitorii de zbor de la British Airways au declanşat o grevă de cinci zile - VIDEO

Însoţitorii de bord de la British Airways au început luni o grevă de cinci zile, după ce ultimele discuţii cu administraţia companiei s-au încheiat fără nici un acord în noaptea de duminică spre luni.

21 afișări
Imaginea articolului Însoţitorii de zbor de la British Airways au declanşat o grevă de cinci zile - VIDEO

Însoţitorii de zbor de la British Airways au declanşat o grevă de cinci zile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Greva declanşată luni este una dintre cele trei programate să aibă loc în următoarea perioadă.

Toate zborurile de pe aeroporturile Gatwick şi City din Londra vor respecta programul, iar British Airways speră să poată asigura mai mult de 60% din cursele de lung curier de pe aeroportul Heathrow şi peste 50% dintre cele de mediu curier.

Până în ultimul moment, liderul sindicatului Unite Tony Woodley a propus suspendarea grevei, cu condiţia ca administraţia să revină asupra deciziei din martie de eliminare a condiţiilor speciale de călătorie pentru personalul companiei.

În cursul zilei de duminică, sindicatele şi administraţia s-au atacat reciproc, conducerea BA reproşându-i lui Woodley că a oferit presei detalii privind negocierile care ar fi trebuit să rămână secrete. Compania aeriană britanică s-a declarat surprinsă şi că United nu a acceptat să participe la o întâlnire cu mediatorul ACAS, la care au acceptat să fie prezenţi reprezentanţi ai administraţiei.

Conducerea British Airways a afirmat şi că este de acord cu revenirea la preţurile reduse pentru călătorii acordate personalului, însă numai după aplicarea completă a restructurărilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici