Instanţa Supremă din Grecia respinge extrădarea militarilor turci. Cazul a prezentat o dilemă diplomatică

Curtea Supremă din Grecia a respins extrădarea celor opt militari turci, acuzaţi de Guvernul de la Ankara că ar fi fost implicaţi în tentativa de lovitură de stat din iulie 2016, informează CNN.

2816 afișări
Imaginea articolului Instanţa Supremă din Grecia respinge extrădarea militarilor turci. Cazul a prezentat o dilemă diplomatică

Instanţa Supremă din Grecia respinge extrădarea militarilor turci

Cei opt bărbaţi au ajuns în Grecia cu un elicopter, după tentativa de lovitură de stat şi au declarat că nu au fost implicaţi în aceasta.

Turcia a solicitat extrădarea acestora pentru ca ei să fie apoi judecaţi. Militarii au afirmat însă că viaţa lor ar fi pusă în pericol în urma unei eventuale întoarceri în statul turc.

Cazul a prezentat o dilemă diplomatică pentru Grecia.

Procurorii au avut dispute în privinţa extrădării acestora.

Decizia Curţii Supreme este definitivă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici