Instanţa supremă din Republica Moldova menţine decizia de anulare a scrutinului din Chişinău

Curtea Supremă de Justiţie din Republica Moldova a dispus, luni seară, menţinerea deciziei Judecătoriei Chişinău şi a Curţii de Apel prin care a fost anulat scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câştigat de Andrei Năstase.

1499 afișări
Imaginea articolului Instanţa supremă din Republica Moldova menţine decizia de anulare a scrutinului din Chişinău

BREAKING Instanţa supremă din Republica Moldova menţine decizia de anulare a scrutinului din Chişinău

În contextul deciziei instanţei supreme, Chişinăul va fi condus de un primar interimar până la organizarea unui nou scrutin local, în 2019.

"Astăzi a fost ucisă democraţia", a afirmat Andrei Năstase după anunţarea deciziei, potrivit Unimedia.

Sute de persoane au protestat în faţa Curţii Supreme de Justiţie în aşteptarea deciziei.

Judecătoria Chişinău a anulat, săptămâna trecută, scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câştigat de Andrei Năstase. Decizia a fost confirmată de Curtea de Apel.

Partidul Socialist ceruse instanţei să declare nule alegerile locale anticipate desfăşurate în 3 iunie, argumentând că Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr (centru-dreapta), a organizat acţiuni electorale în ziua celui de-al doilea tur de scrutin. "Pentru mafie, nu contează votul cetăţenilor. Este o decizie arbitrară" , a declarat Andrei Năstase săptămâna trecută, potrivit cotidianului Jurnal de Chişinău.

Andrei Năstase a câştigat turul doi al alegerilor din Chişinău la o diferenţă de 12.644 de voturi faţă de Ion Ceban.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici